måndag 28 juli 2008

Coca Cola och könsrollerna

Egentligen är väl kommentarer överflödiga? När jag ser de här reklamfilmerna försöker min primalhjärna säga till mig att jag borde uppsöka skaparna av dessa reklamfilmer och misshandla dem. Fy fan vad förbannad jag blir att folk gör sånt här skit, och fy fan vad förbannad jag blir på att det säljer, och fy fan vad förbannad jag blir att man låter dem hållas.


13 kommentarer:

Anonym sa...

Word.

Anonym sa...

Är det så klyftigt att både ha en blog som inspirerar till att gå sin egen väg och hota med våld för sådana som inte tänker som du? :P

Anonym sa...

jag vet. de är helt sjuka. och inte det minsta kul.

Kristoffer Lindh sa...

Vardagsmat: In the house

Nisse: Att vilja misshandla någon är väl inte att hota med det? Och jag tycker att det är helt OK att ge en ordentlig känga till Coca Cola och andra som vill att vi INTE ska gå vår egen väg. För Coca Cola vill inte att vi ska vara individer, de vill att vi ska vara en skock läskdrickande får.

Anna-Karin: Nej, det är på intet sätt roligt. Att de tror att reklamen ska sälja tyder på att det finns många killar i det här landet som köper den här smörjan, alltså folk som har ganska rutten kvinnosyn.

Anonym sa...

Att du orkar bry dig.
Själv är jag ganska road av att de är så jävla puckade

Kristoffer Lindh sa...

Anonym: Jag kan inte bara skita i saker som är risiga. Jag tror att det är viktigt att folk visar att de inte går med på vad som helst. Jag kanske inte har världens största kommunikationsplattform, men jag vill ändå göra vad jag kan för att göra världen en gnutta bättre. Pretto? You bet!

Anonym sa...

Skönt att höra att det finns fler som askyr denna reklam!

Den ena handlar om en man (Hjälten)som gör slut med sin flickvän, hon förstår att han inte bara kan hålla sig till en tjej utan måste ha många och så slutar det med att han kör iväg med en strippklubb på motorcyckel (dock är han såpass barnvänlig att han har på sig hjälm).

En annan intressant aspekt av denna reklamen är att de bilder man får se inuti kroppen när han dricker coca-cola ser det ut som om cellerna m.m. dör.

I den andra reklamen ser hjälten ut som en pundare så exet är nog bara glad att han försvinner genom taket med glasstillbehör...

Hela tanken med reklamen är så barnslig! Så ofattbart barnslig!

Jag skulle kunna skriva otaliga A4 sidor om hur deprimerad jag blir av den reklamen men detta får räcka sålänge.

Anonym sa...

Jag hatar också den där reklamen.
Jag vet inte om ni lagt märke till att den nya coca cola light-reklamen vänder sig till tuffa, häftiga och helt crazy tjejer också. Det är så man mår illa.

Jag har druckit Coca cola Zero och jag tycker att den är rätt god, men gud vad töntig burken är. På burken finns det bilder på tärningar, en "snygg" tjej och en ninja m.m. D.v.s allt som vi killar gillar ;)

//Dawid

Anonym sa...

Mina väna medmänniskor. Vi skall inte hata företaget som har osmakligheten att göra en dylik sk reklamfilm. Vi skall sluta köpa deras produkter. Och till er (som likt mig) redan slutat: Uppmana alla i er omgivning att göra detsamma. Men se upp. De är smarta och luriga de däringa storbossarna. Det gäller inte bara varumärket liktydigt med drycken. Det gäller även de varumärken listade här: www.thecoca-colacompany.com/brands/brandlist.html
Risken finns att företagets jurister kommer att höra av sig eftersom deras öron och ögon är enormt stora. FRA ligger i lä.

Anonym sa...

Kan bara hålla med, blir otroligt irriterad varje gång reklamen smattrar igång på min tv ...

Maria ♥ sa...

Ända sedan Zero-kampanjen startade har debatten duggat om sexismen i reklamerna. Både tv- och internetreklamen har anmälts till MER och ERK. Vad jag vet har Coca Cola hittills bara blivit friade.

Kristoffer Lindh sa...

Klart de blir friade, de har ju pengar.

Anonym sa...

Jag tycker faktist det är jätte bra reklamer. Det e ju fan gött att det e lite häftigt drag i reklamerna nu för tiden. All creds till Coca Cola

/Coffe