måndag 11 augusti 2008

Wii Fit efter tre veckor. Var tycker jag nu?

Nu har jag haft Wii Fit i snart tre veckor och jag har börjat bilda mig en uppfattning om spelet. Om jag skulle betygsätta spelet sulle det få 4/5 om man betraktar spelet som något som följer med balansbrädan, betraktar man däremot balansbrädan som något som följer med spelet får det bara 2/5.

Balansbrädan är nämligen superb, den funkar jättebra och är väldigt exakt. Dessutom går det faktiskt väldigt bra att kontrollera spelen med balansbräda, det känns väldigt intuitivt att åka skidor och snow board med den till exempel.

Själja spelet å andra sidan... Det innehåller en hyfsad mängd spel och övningar som i stort sett alla funkar finfint. Men det finns egentligen inget mer, förutom att den håller koll på min BMI, vilket är en väldigt bra sak. Det finns så mycket potential i det här spelet som inte utnyttjas. Det hade kunnat finnas kompletta träningsprogram, fler banor för skidåkningen, balansbubblan, löpningen mm. De hade dessutom kunnat ha väldigt mång fler yoga- och muskelövningar än de har med. Dessutom hade det varit en lätt sak att ha nerladdningsbara spel och övningar. Det jag saknar mest är regelrätta aerobicsövningar och något sätt att hälla koll hur man ligger till i olika muskler, såsom spelet är uppbyggt hade det varit busenkelt för spelet att visa vilka muskler man behöver jobba mest med. Nu låter jag väldigt neggig, men det som finns i spelet är väldigt bra, särskilt instrutören i spelet som hela tiden säger till mig att jag är duktig, det är bara inte alls så mycket i spelet som det hade kunnat vara. Jag är ganska säker på att de gjort spelet magert med flit så att en mer redig uppföljare kan släppas senare. Det är lite fult, men jag hoppas ändå på det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

nr 1 på min villhalista.

Knit-Marie sa...

Varit ute och googlat igen eftersom jag var nästan säker på att järnek inte går att äta:
"Frestande röda bär har även järneken, men också de är giftiga. Ibland förväxlas järnek med mahonia, som har blåa bär. Dessa är dock ofarliga." PRIMAVI.SE
Min mahonia har fåglarna kommit med - huserar i vanliga häcken och får stå kvar.

Kristoffer Lindh sa...

Carro: Du får testa nästa gång du är i krokarna.

Knit-marie: Jag har läst att man kan göra brännvin på dem, men jag hade kanske fel. Hur smakar Mahonia?

Knit-Marie sa...

Svårt att säga exakt...lite som drottningsylt kanske, men med kärnor. Helt OK.

Anonym sa...

Mahoniasylt- kolla hos Kinna.
Hon hade nyligen recept på det.