måndag 20 oktober 2008

Damasker och knäppkängor på Skomakeri Framåt.

Jag tog några bilder på en knäppkänga för damer och några damasker de har på Skomakeri Framåt. Jag tänkte att ni kanske var intresserade att se hur de ser ut eftersom de är så galet snygga. Knäppkängan är från samma ställe som mina och är i grått och svart läder. Den översta damasken är en prototyp som är tillverkad av en skräddare. Tanken är att hon ska börja sälja dem när hon fått till en tillräckligt effektiv tillverkningsmetod. De nedersta damaskerna har skomakarna själva gjort.


8 kommentarer:

Anneli sa...

De där knäppkängorna är bara så rysligt eleganta!
Och snordyra, antar jag...

Jag skulle vilja ha ett par lite mer eleganta skor än slitna converse att kombinera med mina fluffkjolar (sakta men säkert börjat komplementeras av strumpor med söm och mamelucker). Har du några tips på hurdana?

Kristoffer Lindh sa...

De kostar väl runt 4000spänn dom därna. Det är svårt att ge några tips på rak arm, men har du varit inne på Old Touch vid Odenplan, de kan ha fina skor inne ibland. Men du kanske vill ha tips på modeller mer. Tja, lite damiga snörkängor är ju grymt till strumpor med söm, typ sånna här: http://www.harr-shoes.com/en/art/uid_kategorien/0000125/id_matchcode/19_Jahrhundert/id_artikel/0000304/bop/0/chksum/4d15ec27f596ebbe3fc91e42bacbe40b/beetools.html

Nu kostar de lika mycket som de i inlägget, men de kan som sagt ha sådana på Old Touch.

Lillgull sa...

Grymt snygga damasker!
Bra sätt att på ett billigare vis få den övre modellen(knäppkängan) med hjälp av ett par vanliga svarta pumps man redan har och ett par damasker, vips har inte bara ett par pumps utan även en knäppkänga! Super!

Kristoffer Lindh sa...

Ja, det är genialt, sen kan man ju ha damasken till flera olika skor också, kombinationsmöjligheterna är nästan oändliga!

Deliana sa...

Snörkängorna är ju verkligen to die for! Damasker har jag alltid haft en jättestor förkärlek till. Min största fråga till mig själv är: Varför har jag inte då gjort ett par? Svaret: Jag är för lat ;D Man skulle också kunna sy en "damask" att ha innuti ett par pumps, mer som en strumpa och vips har man fuskat till sig ett par knäppkängor. Vilket iofs är mer eller mindre samma sak Lillgull sa ser jag nu men ändå. :)

Anneli sa...

Både snör- och knäppkängorna är ju jättefina. Jag måste ta mig förbi Old Touch någon dag och titta där. Känner till butiken men den ligger i en del av stan som inte är så väldigt frekvent besökt ^^

Kristoffer Lindh sa...

Deliana: Det vore ju grymt om man kunde få till att sy egna damasker, men jag är rädd att det kan vara lättare sagt än gjort att få till en damask som sitter snyggt. Men när man väl fått in snitsen borde det gå lättare. Säg till när du börjat göra damaskerna så kan jag byta ett par mot en hatt.

Anneli: Vasastan är min gamla hood. Det är mysigt där. Ta en sväng förbi epok också, de har en del fina saker, men kan ta ut saftiga överpriser. Förresten, appropå skor, kolla in www.riverjunction.com de har en del fina damskor.

Anonym sa...

Svensktillverkade damasker - äntligen!

Detta är fortfarande en av de stora bristerna i min garderob. Jag kan knappt hålla mig tills dess att de blivit en ordinarie del av sortimentet på detta skomakeri. Tur också att jag då och då gör Stockholmsresor i tjänsten.

Fredrik