fredag 31 oktober 2008

Hatten blev med sammetsblomma.

Efter gårdagens inlägg fick jag för mig att prova på att göra en blomma i grön sammet att ha på Annelis hatt. Det blev kalas! Den blev lite tantig, men på ett väldigt charmigt sätt. Så nu skippar jag bältesspännet (jag är dock fortfarande intresserad av fyndtips på plastspännen). Planen är att ha någon slags knapp eller så i mitten av blomman, dels för att det blir fint, dels för att dölja den sömnad som finns där.

Vad tycks?

4 kommentarer:

fröken lila sa...

en brun button i plast, i samma färh som sammetsbandet, tycker jag. alternativt skulle du kunna trä upp nágra smá bruna trä-pärlor och sy pá i mitten av blomman, det kan ocksá vara fint.

Anonym sa...

Åh jag blir alldeles sjuk, vilka fina färger!

Anonym sa...

Den är verkligen jättejättevacker! Jag skulle också vilja ha en sådan fin hatt, tar du emot beställningar när du öppnat eget? ;-)

Kristoffer Lindh sa...

Fröken Lila: Ja, kanske en plastknapp. Jag ska ut på stan och kolla lite i morgon tror jag, vi får se vad jag kan tänkas hitta.

Alias Kvasthilda: Tack! Jag är så nöjd med hatten att hälften kunde vara nog.

Jag kan nog tänka mig att sälja hattar snart, men jag har ännu inte den talang som krävs för att göra hattar efter specifika krav. Att göra hattar är lite som att driva upp bonsaiträd. Man kan ha en ganska bra idé om vad som blir snyggt, men det är väldigt svårt att veta hur det kommer att bli.