onsdag 22 oktober 2008

Höstpromenad innan avresa till tyskland




Mitt sista inlägg innan resan till tyskland får bli lite "dagens outfit"artat. Vi gick på en promenad i Årsta och vi var så himla snygga att det vore en skam att inte dela med sig till er. Anneli har skaffat en grymt snygg röd basker som lyser upp i höstskenet.

När vi kom hem käkade vi kallrökt lax med stuvad potatis. Jäklar vad gott det var!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla in det här e-kortet, liknar ditt foto :D. Sättet ni håller hatten. Fast du ser mycket mera avslappnad ut ;)

http://www.hellocrazy.com/en/view.pl?card_id=565

Lillgull sa...

Auf wiedersehen då! :)

Anonym sa...

Hurra vad fina ni är.
Stuvad potatis? Berätta.

Knit-Marie sa...

Alles Gute zum Kamp!

Anonym sa...

Jajamensan, basker är grejer det! Jag kanske ska leta fram min gamla röda jag med så slipper jag sticka mig en. Fast jag vill ju sticka en förstås.....
Du var också väldigt stilig på ditt kort måste jag ju säga.

Anonym sa...

Jag har redan sagt det på hennes blogg men det tål att upprepas: Ni är sannerligen mycket stiliga, båda två.

Anneli sa...

Har Anneli också en röd basker? Vad sött!
Jag skaffade en sådan för ett par veckor sedan och är vansinnigt förälskad i den :)

Ha så trevligt i Essen!

Ung tant sa...

Anneli: Snyggt namn och snyggt val av baskerfärg. :D

Ung tant sa...

Tag en stor oliv, kärna ur den och fyll med en blandning av ansjovis, olivolja och kapris. Lägg oliven i en uppbunden och urbenad trädgårdssångare. Fyll därefter en fet ortolansparv med trädgårdssångaren. Fyll en urbenad lärka med ortolansparven. Fyll en urbenad trast med lärkan. Fyll en fet vaktel med trasten. Fyll en urbenad vipa med vakteln, sedan denne lindats in med vinlöv. Fyll en brockfågel med vipan. Fyll en fet, urbenad rapphöna med brockfågeln. Fyll en ung, urbenad och välhängd morkulla med rapphönan. Fyll en urbenad krickand med rapphönan rullad i rivebröd. Fyll en urbenad pärhöna med krickanden. Fyll en ung anka med den väl späckade pärlhönan. Fyll en urbenad och fet höna med ankan. Fyll en välhängd fasan med hönan. Fyll en urbenad och fet gås med fasanen. Fyll en kalkon med gåsen. Fyll en urbenad trapp med kalkonen.

Placera rätten i en gryta av lämplig storlek med lök tryfferad med kryddnejlikor, morötter, små skinktärningar, selleri, reseda, välkryddade baconstrimlor, peppar, salt, koriander och två vitlöksklyftor. Försegla grytans lock med deg och låt sjuda över livlig eld i tio timmar. Innan servering, tag bort degen och skrapa bort fettet om där finns något.

Kristoffer Lindh sa...

Reet: Ja, snygg kille.

Lillgull: Men nu är jag tillbaka igen!

Vardagsmat: Det man gör är att man stuvar den, så är det klart. Finns recept lite var stans.

Knit-Marie: Jag kan pinsamt nog inte tyska

Alias Kvasthilda: Tak för komplimangen. Man kan aldrig ha för många röda baskrar.

Daniel: Tack så mycket.

Anneli: Klart hon har det, klart att det är sött!

Tanten: Låter gott, det lagar jag på torsdag.