söndag 19 oktober 2008

Ny sjal från Gudrun Sjödén

Jag har fått en ny sjal! den är av samma modell som en jag redan har, men den här är orange i stället för senapsgul. Sjalarna, som är från Gudrun Sjödén, är ett bra bevis på att man inte ska vara trångsynt när man ska leta nya kläder. Samma sak med kavajen, den är fantastiskt fin tycker jag och kommer från den av många bespottade kedjan Dressman.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag skaffat ett antal par skor och lite kjolar från GS. Hennes halsdukar med tryck är ljuvliga! Har ett antal sådana också :D.
Din kavaj passar bra med din stil - pga bröstfickan som har ett gammaldags stuk. Har du redan en kavaj (eller överrock) i fiskbensmönstrad tyg som din keps? Om inte, hoppas du hittar en!

Reet

Knit-Marie sa...

Sorry farbrorn! Jag har varit snål med kommentarer. Vår dator är lite sjuk, så man får passa på ifall den håller sig frisk ett par minuter då och då. Stannar kvar på jobbet ibland och nyttjar den bärbara, men det blir alltför sällan. Tavlan sitter fint tycker jag. Och fönsterkarmsfigurerna är så fina att jag blir avundsjuk!!
Så tycker jag också att det är ett vackert drag att vara fördomsfri när det gäller klädinköp.

Kristoffer Lindh sa...

Reet: Jag tycker att de har grymma grejer. Folk säger att Gudrun är för tanter, jag säger att tantigt är det nya svarta.

Knit-Marie: Jag förlåter dig. Jag är inte alltid på topp själv kan jag erkänna. Kul att du gillar tavlan och vad fint att höra att man är fördomsfri!

Anonym sa...

Om kavajen kommer från Dressmann kan du vara nästan säker på att den är noppig om två veckor och blanksliten om fyra. Få saker illustrerar förgänglighet på ett så tydligt sätt som budgetkedjornas kläder. Tyvärr inte på något vackert sätt.

Anonym sa...

Gudrun har nog stuff för både tanter och annat löst folk. Dessa raka säckiga tygbitar är säkert för tanter, men sen finns allt det andra underbara :). Blir inspirerad av hennes broderade kläder. Har lagat en hel del lite liknande själv i mina dagar. Just nu blir det tyvärr inte av så mycket :(. Men det kommer igen! Under studietiden ( till textillärare)blev det en massa kläder, i varje teknik :D.

Anonym sa...

Håller med du, man ska ha ett öppet sinne när man letar kläder. Jag blandar begagnat och nytt ganska friskt, både av dyrare och billigare sort.

Kristoffer Lindh sa...

Anonym: Jag är också i princip för att man ska köpa dyrare men hållbarare grejjer, men det har man inte alltid utrymme för i en studentbudget. Dessutom planerar jag att ha gått ner så pass mycket i vikt att den är för stor för mig nästa säsong.

Reet: Ja, hon har väldigt roliga broderier. Det är en väldigt bra grej att laga med hjälp av broderier!

Alias Kvasthilda: Det är melodin det. Man går miste om så mycket om man är trångsynt.

Anonym sa...

Jag förstår inte alla rikemanstyper som pratar illa om dressman. Jag struntar väl i om min kavaj bara håller ett år. Om den är billig köper man ju en ny bara n är den går sönder.
Sen har dom sakerna som jag gillar dom på dressman. Amerikanskt och klassiskt, som det ska vara. Alla mina kostymer kommer från dressman.
SLuta prata skit om dressman!

Rufus Jaan

Anonym sa...

Vilket sammanträffande! Även jag har alldeles nyligen köpt en dressmankavaj av precis denna modell och är mycket nöjd med den. Enda smolken i glädjebägaren var att butiken hade slut på den tillhörande västen i min storlek och att en rundringning till butiker i Malmö/Lund-regionen utvisat att så är fallet överallt. :(

Fredrik

Anonym sa...

Jag hoppas att alla ni h&m och dressmannhandlande fyndkåta människor inser att er slit och slängkonsumtion står för en otroligt stor del av världens miljöproblem och inte minst barnarbetet i tredje världen. Men så länge det är billigt spelar det väl ingen roll.

/Anders W.

Anonym sa...

Tredje världen? Javisst ja - Dressman är ju norskägt.

Skämt å sido: jag köper nog två à tre second hand-plagg på varje ny klädespersedel, så jag känner inte jag måste ha alltför dåligt samvete för att jag någon gång unnar mig något nytillverkat.

Kristoffer Lindh sa...

Anders, jag tycker att du drar väldigt stora växlar och gör lite märkliga antaganden. Jag är ingen fyndkåt person med en slit- och slängkonsumtion. Jag handlar faktiskt ganska lite kläder, vilket kanske verkar konstigt med tanke på mitt klädintresse. Men det är ganska lite plagg jag köper som inte är behovsprövat. Visst kan man argumentera att man ska handla välgjorda snordyra kläder som garanterat inte är tillverkade under oetiska förhållanden, men jag tycke att det är löjligt att lägga ett sådant ansvar på personer som kanske inte har den ekonomin.

Dressmans och H&Ms kunder består inte bara av hagalna shopoholics. Jag handlar där för att min studentekonomi inte tillåter att jag handlar någon annanstans, och min kroppshydda tillåter inte att jag handlar second hand.

Jag tycker att det är skit att klädindustrin orsakar så mycket lidande och utsläpp. Men att lägga ansvaret på konsumenterna är bara ett sätt för producenter och makthavarna att slippa ta tag i problemen. I slutändan är det Producentens fel att den skiter i miljön.