fredag 14 november 2008

Bruna hatten är typ klar

Nu har jag, så när som på en knapp till blomman, gjort färdigt nya hatten. Jag tycker att den är väldigt mycket "hålla lilla handväskan i båda händerna när man åker spårvagn" på det där fina sättet. Jag tog till mig av Delianas konstruktiva kritik och det gröna sammetsbandet har fått forma lite mer ordnade "blad" bakom blomman. Det är första hatten jag gör som inte har ett band runt om sig, men det är nog också den hatt där det gått åt mest band av alla, det är två meter i blomman. Nu ska jag sätta i gång med min herrhatt och smycka den röda mumsmumshatten som blivit med foderband.

7 kommentarer:

Deliana sa...

Det blev ju superfint! Du ska absolut vara nöjd med den där :)

Kristoffer Lindh sa...

Tackar tackar

Maria ♥ sa...

Jättefint! Jag skulle gärna ha kommit upp och firat Hattens dag men jag är redan uppbokad det datumet. Nästa år!

Cristina de Prada - milliner sa...

What a beautiful cloche. The brown felt and pink flower work very well together.

Did you sew the edge with the cord inside to give it extra body? I saw the making pictures but sadly I'm unable to understand the text.

Deliana sa...

Jag måste bara passa på att tipsa: Jag surfade runt på ebay efter hattprydnader till mina pyttehattar och vad hittar jag om inte flera hattstockar! På ebay.com om du söker på millinery, hat mold och/eller block så borde du lyckas hitta det också. Glöm inte att söka worldwide och att inkludera "store inventory" :)

Kristoffer Lindh sa...

Maria: Nästa år händer det!

Christina: That's right, and I put some steel whire inside the cord to make it a bit stiffer.

Deliana: Ja, det finns många hattstockar i USA. Jag har faktiskt köpt en brättestock från USA, jag fick den för 120 spänn, men frakten gick på 300... Det var dock fortfarande ett kap.

Knit-Marie sa...

Jag är så fascinerad av ditt hattmakeri! Jag är en sjaltant, men när jag ser dina hattar längtar jag riktigt efter att få sitta på bussen - ytterst med ledig plats innanför - med lilla handväskan och hatten. När jag blir mormor (OBS! Snart!!) så får jag fundera på saken.