söndag 23 november 2008

Jag tror det ska bli en coif...

Höstens bloggande har verkligen präglats av hattar, till somligas nöje och andras förtret kan hända, men jag är verkligen inne i det här nu och jag känner mig så peppad att blogga om det.

Hur som helst. Jag ville pröva att göra ett spiralmönster på en filtbit. Jag hade en ljusturkos bit som jag tänkte skulle passa, så jag blötte upp och ångade den, sedan formade jag två korslagta åsar på filtbiten, som på bilden nedan. Åsarna ska vara högre mot mitten än mot kanten.När åsarna kändes bra var det bara till att lägga alla åsar ner åt samma håll, och voila! ett spiralmönster. Jag fick vrida och knöggla lite på miten av spiralen så att det skulle bli jämnt och fint.
Så här ser det ut från baksidan:
Sen klippte jag ut så att biten fick en lagom stor cirkelform, jag anvnde en kaffekopp som mall. Skojjig form va? Nu ska vi bara se vad det ska bli av den, men det lutar åt någon slags coif.

4 kommentarer:

Lillgull sa...

Det ser spritsat ut! En mintmaräng! ;)

Jules sa...

Det är din blogg och du som bestämmer vad du vill blogga om :)
Till min stora glädje så är det om hattar.
Vad duktig du är. Är du självlärd?
Jag blir så nyfiken.

Kristoffer Lindh sa...

Lillgull: Ja, precis, man kanske skulle äta upp den...

Jules: Jag har lärt mig att göra hattar av modizten Kerstin Carlefalk som har kurser här i stockholm. Det är henne jag går till när jag tillverkar mina hattar.

Deliana sa...

Vilken smarrig färg! Jag har ett par jättefina vintage-handskar i exakt den där färgen, det vill säga om inte skärmen bedrar mig. Det ska bli skoj att se vad du gör av den. :)