tisdag 4 november 2008

Ny hattkväll=Nya hattprojekt

Nu var det tre veckor sedan ni fick se något från hattkursen. Jag har ju dock visat fortskridandet av Annelis hatt så det har kanske inte gått någon direkt nöd på er. Men i kväll hade jag hur som helst kameran med mig till Hatteljén.

Det var dags att plocka av den röda mumsmumshatten från sin stock. Det var lite som julafton eftersom det var svårt att se hur den skulle bli under all skumgummi (man använder ofta skumgummiisolering för att få till formen på hattar med lite knasigare form):
När skumgummit var bortplockat visade sig det underbara mönstret i hatten!
Hattstocken har inte mycket till brätte, och för att få hatten som jag ville frihandsformade jag brättet. Man kan skymta hattstockens kant på bilden nedan. Jag är väldigt nöjd med hatten, nu ska jag bara sy i ett foderband, sy kanten och fästa en enkel dekoration på den.Jag hann forma till en till hatt också. Jag var lite sugen på en hattstock som jag suktande beundrat tidigare (det är samma som jag hade på bild i ett tidigare inlägg).
Jag har fått hem några kapliner som jag beställt från internet, kvaliteten är inte skithög, men priset är en femtedel. Jag ville pröva att jobba med dem så jag bestämde mig för att använda mig av den bruna kaplinen på den här stocken, det var förvånansvärt lättformat. Hattstocken har en kanska tydlig markering mellan kullen och brättet (Det är faktiskt två stockar som är ihopskruvade) Men när jag spännt upp kaplinen på stocken tyckte jag att det blev så snyggt så jag skippade att trycka på något gummiband för att få till brättesformen. Det ska bli spännande att se hur den blir.
Jag har tänkt mig att köra med det gröna sammetsbandet jag använde till Annelis hattblomma samt ett ljusgult plastspänne, men vi får se om det blir så när jag väl ska bestämma mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åhå vad intressant och kul att se allt hattmakeri!

Mia sa...

Oj, den röda hatten är ju grymt snygg! Vilket coolt mönster.

Deliana sa...

Du är ju så fantastisk kreativ! Hatten som du format med skumgummit blev väldigt spännande :)

Kristoffer Lindh sa...

Marina: Det fortsätter nog med mer hattar en lång tid framöver.

Mia: Tackar så mycket!

Deliana: Ja, den var skoj. Du är ju själv kreativ, vi borde sammarbeta. Med mina hattar och dina frivoliteter kan vi skapa underverk.