måndag 15 december 2008

Hattprojekt i den blötljumma vintern.

Usch, jag känner att bloggen så lätt hamnar på tematiska villovägar när jag saknar ork och när det helt enkelt inte händer så mycket på stilfronten varken i mitt liv eller i mitt huvud. Men det får nog vara så. Det skulle bli krystat och dåligt om jag skulle skriva på beställning och den senaste tiden har varken präglats av hattmakeri eller nya löskragar.

Men jag har några trevliga hattprojekt som ligger och väntar på att tas tag i under vintern.

Dels har vi en coif som jag klätt i röd siden, jag tänkte ge den några flådiga fjädrar och kanske någon fräsig blomma. Sen har jag inte bestömt mig för om den ska få ett diadem eller en kam att fästas på. Vi får se. Jag känner hur som helst att den kan bli tjusig när den är klar.

Nu har jag sytt i spetsen på min rosa hatt. Fjädrarna fäste jag också, men det blev inte så snyggt och fick göras om. Men sånär som på några småändringar kommer hatten förmodligen inte att ändra utseende så särskilt mycket mer.

Det rosa spetsbandet ska få en hemvist på den svarta ullfiltshatt jag gjort på samma stock som Annelis bruna. Den här hatten blev det knappt bloggat om alls. Jag kan ju skylla på att det var för att ha något bra att blogga om under vintern i stället för att det helt enkelt glömdes bort. Tanken är inte att spetsen ska hänga så där i nacken, den har bara inte klippts bort.
Så, det var några av hattens höstprojekt, jag har några fler coifer som jag kanske jobbar med och en del stuvbitar i filt, vem vet hur många coifer det blir till slut.

5 kommentarer:

fröken lila sa...

jag tycker fortfarande att dus ka börja sälja dina verk pá etsy, jag skulle ju slá till direkt jag.

Kristoffer Lindh sa...

Det vore väldigt kul, och jag kommer att börja sälja hattar, men jag vill skaffa etiketter först, och kanske ett lite större utbud av hattar. Jag lovar att annonsera när jag börjar sälja.

Lillgull sa...

Annelie måste väl få en coif till nyår? Kom igen nu sätt fart i tomteverkstaden! (eller hon kanske redan har så många?) ;)

Little Peaché sa...

Sv: jag lägger ingen värdering i huruvida man gillar eller ogillar päls. Vad jag hatar är hycklare. Och jag anser att det inte behövs särskilt fler argument än de jag skrev. Folk glider gladeligen runt i sina skinnjackor men fyar de som har päls. Och jag tycker det är en form av hyckleri att äta sitt kött men samtidigt ha en jäkla massa åsikter om de som bär päls.

//Little Peaché

Kristoffer Lindh sa...

Ja, kanske skulle hon få en coif. Vi får väl se. Någon lär hon få någon gång. Hon får ju hattar så pass ofta att det snart förlorat sin högtidlighet.