tisdag 2 december 2008

Nya fonten

Som ni kanske ser så har jag en ny rubrik. Bara text och ingen bild, är inte det lite småtråkigt?

Men sen lägger ni märke till att fonten den är skriven i är helt sjukt snygg. Och då hajar ni att den är så snygg att det inte behövs någon bild till.

Fonten heter Eccentric och jag har faktiskt unnat mig själv att köpa den på www.fonts.com. En väl värd investering. Den passar verkligen mig, och det känns grymt att ha en font som känns personlig, en font som är JAG.

Så gör dig själv en tjänst, skaffa dig en personlig font!

7 kommentarer:

Ung tant sa...

SNYGGT.

Hans Persson sa...

Typsnittet är snyggt. Bakgrundsfärgen på bilden med typsnittet blir inte exakt samma som bakgrundsfärgen på resten av sidan på min skärm; det går att se skarven mellan dem.

Lyxunge sa...

Jugendtypsnitt är snygga och passar såklart dig, jag vill dock hålla upp en brasklapp för att det blir lite ensamt och enkelt med endast typsnittet som bildelement. Snackar vi äkta jugend vore lite blomsterornament trevligt, sen skulle det funka med texten i ljus nyans över en bild (eftersom den är definerad och lagom fet), kanske den du hade förut med hängslen, det tyckte jag var en bra och karaktäristisk bild för din blogg. Sidhuvudet som det är nu (med endast text) känns lite ofärdigt och i ärlighetens namn satt jag och väntade på att fler bilder skulle ladda in när jag nyss surfade in på denna blogg... jag började nästan klaga på att min uppkoppling vore seg. Det vackra typsnittet till trots, detta sidhuvud kändes tyvärr tråkigare än det förra. Men du är på god väg!

Kristoffer Lindh sa...

Ung tant: I know!

Hans: Jag vet, jag gjorde bilden i all hast i går kväll, trött som ett barn, jag ska fixa till det sen.

Lyxunge: Jag håller med dig, klart det ska vara bild eller ornament. Men jag var bara så sugen på att använda typsnittet jag just skaffat och klockan var mycket. Det kommer bättre bild i framtiden. Jag lovar.

Lyxunge sa...

Ung farbror:
Härligt! Det är ett i sanning vackert typsnitt.

Lillgull sa...

Fint med en rubrik som särskiljer sig! Jag har ovetandes om din header renovering, varit inne i css mallen i mitt wordpresstema för att ändra fonter! Jag valde bort det förhatliga tråkiga Verdana eller arial mot Georgia eller garamond... Det är så underbart att inte känna sig helt främmande i sitt eget krypin på nätet :) Där ska man ju vara hemma.

Eftersom min rubrik ej ligger separat i css:en så har jag inte ännu orkat klura ut hur jag ska ändra typsnittet på den än. Klurar vidare...Har dock redan laddat ner en gratis font som jag hittat! :) Jag måste hämta nya krafter i ett till glas julmust, här ska KLURAS!

Kristoffer Lindh sa...

På blogger kan man bara välja mellan ett begränsat antal typsnitter, därför har jag varit tvungen att göra en jpg av texten och lägga upp den som header. Irriterande, men vad gör man. Jag ska försöka snirkla till den lite när jag hittar någon lämplig arabesk.