måndag 8 december 2008

Pepparkaksbaket

Ja, i söndags hade familjen sitt årliga pepparkaksbak. En traditionsspäckad familjetillställning med lika delar andakt som distans.

Det är viktigt att ha många roliga former på pepparkakorna, här är några av dem:
Anneli visar stolt upp sina pepparkaksgrisar
Två grisar råkade bli påkomna mitt under älskogen, pinsamt för alla inblandade.
Vi har tre julskivor som MÅSTE spelas när vi bakar pepparkakor: Folk och Rackares Stjärnhästen, Krakel spektakels jul och Werner och Werners julskiva.

En låt på Folk och Rackares skiva är så frejdig att man bara måste dansa.
Danspeppen består, här dansar vi till "Vår julskinka har rymt och andra klassiker från Werner och Werner:Jag tycker att jag ser lite ut som en jägare med ett nyfällt rådjur på bilden nedan, och känslan kanske är ungefär densamma när man bakat en stor jäkla sats med pepparkakor.

8 kommentarer:

fröken lila sa...

pepparkakor.. ohhhh, jag máste ta mig liiite tid till bakning i alla fall. min mor samlar pá pepparkaksformer, hon máste ha mer än 100 olika nuförtiden. och hon har verkligen en hel del jättefina...

Anonym sa...

Jag måste bara fråga, utan att vara oartig, om du möjligtvis släppt lite på din stil det senaste? För ett år sen såg man aldrig några bilder på dig utan riktiga skjortor för att ta ett exempel, numera har du t-shirts på nästan alla bilder.
Går din stilblogg in i en ny fas måhända?

/Weissman

Anonym sa...

Åh jag vill vara där!

Kristoffer Lindh sa...

Fröken lila: Musitgt! Jag skulle också kunna tänka mig att samla på pepparkaksformer. Klart man ska baka lite.

Weissman: Tja, det jag har på mig på de flesta bilder är underskjortor som är av en modell som var väldigt populär under sekelskiftet. Det är sant att det är mindre skjortor nu för tiden, det blir lite jobbigt med allt strykande, dessutom passar det sig inte riktigt med skjorta när man ska baka pepparkakor.

Vardagsmat: Haka på nästa år vetja!

Anonym sa...

Förstår att du är stolt!

dessutom, många fina bilder på dig.

Anonym sa...

En annan skiva som får fart på julpysslet är Lars Vegas Christmas. Utan denna skiva hade jag aldrig klarat mig genom julen.

Krya på dig!

Mvh Michaela

Kristoffer Lindh sa...

Ja, Lars Vegas är must! Vi fick låna deras skiva av en kollega. Kalle och hans vänner äger!

Jules sa...

Fina pepparkakor :)
Jag känner igen några formar...giraffen är ganska pillrig - mina och Sassas giraffer blev dock halshuggna ;) och kamelerna tappade några pucklar på vägen *ler* Vi upptäckte dock att en av våra grisar var och gjorde nåt på bocken. Så där öppet på plåten och allt - man kan inte ha såna pepparkakor :D