måndag 30 juni 2008

Väskan gör farbrodern

Väskor är verkligen snyggt om man gör dem till en del av ens stil. Av någon mycket märklig anledning har min väskor lyckats undvika att bli bloggade om, men nu kommer de in undan.

Den första väskan jag köpte (av de jag nu använder alltså) var den stor på bilden nedan. Det kändes lagom rymlig och är väldans snygg. Köpte den på Knulp i stockholm, den visade sig dock vara lite för stor så jag köpte en handväska också i samma märke. Väldigt tjusig, men kanske lite för liten, men vad gör det egentligen när den är så snygg?Men det var innan jag visste hur snygga väskor det finns i Athen. Jag köpte två nya väskor där. En Laptopväska som rymmer en dator men är klart mindre än min största väska samt ytterliggare en handväska som är ännu mindre än min tidigare, men oerhört tjusig.
Så nu har jag fyra tjusiga väskor, det är sällan jag går hemifrån utan att någon av dem följer med. Framför allt handväskorna. Fler handväskor för män säger jag.

Under en i övrigt ganska oplanerad sommar

Under helgen nästa vecka är det Auktion på Ornö som jag känner värsta peppen på, men samma helg kommer Carro för att hälsa på i Stockholm, men vad spelar det för roll när man ska vakta syrrans katt på Rådmansö. Jag gnäller inte, det är bara typiskt, jag tror att jag ändå valt det mysigaste alternativet: Att få softa med en sur katt på landet.

söndag 29 juni 2008

The Decemberists


Ni fick en låt till Midsommar av dem, men jag måste ändå tipsa om detta eminenta band och deras otroligt fina hemsida. De gör väldigt vackra låtar med teatraliskt pampiga texter om allt från bröllop med tranor till seglare som blir uppätna av valar. De har också gjort en underbart gullig video till sin fina "O Valencia"

lördag 28 juni 2008

Bonnie 'Prince' Billy

Konserten var jättefin och kändes mysig trots att vi var i Berns risiga (men tjusiga) konsertlokal. Jag gillade att han stog längst ut på kanten av bandet och inte i mitten. Han körde väldigt många av mina favoriter men även en del jag inte hört.

Bäst: Rich Wife full of happines, då framför allt att han till den helt oemotsåndligt mustiga textraden "I lick you dry until you're laughing, My finger's in your behind" gestaltade texten med händerna.

Sämst: Att folk konverserar genom att fylleskrika mitt under konserten.

För er som inte hört Bonnie kommer två musikvideor, ingen från den nya skivan dock som är helt makalöst bra.



Fult och snyggt.

Nu neggar jag inte mot andras smak, eller frånvaro av smak på min blogg. Det skulle liksom gå emot hela idén med bloggen: Att alla ska få klä sig som dom vill. Det betyder förstås inte att jag tycker att allt är snyggt. Tvärtom tycker jag nog att ovanligt mycket är fult och jag kan dissa hela plagg eller klädkoncept för att det finns små detaljer jag inte gillar. Däremot är jag helt OK med att det finns en massa fula saker runt omkring mig. Jag är ganska säker på att jag själv i många andras ögon klär mig jättefult, jag har säkert till och med läsare som tycker det, men jag hävdar ju min rätt att få klä mig som jag vill i alla fall, och då följer det ju att andra också ska få det. Jag ville mest ha det on the record inför fortsatt bloggande.

Anneli lägger upp resebilder.

Anneli har lagt upp en hel drös med bilder från vår semester på Flickr. Ta en kik vetja.

fredag 27 juni 2008

Ja, jag har också synpunkter på FRA-lagstiftningen

Birgitta Ohlsson skrev på Folkpartiets hemsida att FRA-lagen är svår för liberaler att ta ställning till. Det är inte sant, om man är liberal är lagen väldigt lätt att ta ställning till, är man för FRA-lagen är man nämligen inte liberal. MenFolkpartiet tycker ju iofs att centralstyrning och stasimetoder i skolan är liberala också. Vore det här inte ett gyllene tillfälle för ett parti som faktiskt är liberalt att etablera sig i Svensk politik, folkpartiet har ju fövandlats till det parti som tävlar med KD om att vara rikstagens mest värdekonservativa.

torsdag 26 juni 2008

Martin Emtenäs är bäst!


Hoppas ni sett Mitt i Naturen med nya (tja, nya och nya, men den senaste i alla fall) programledaren Martin Emtenäs. Han är kanske den bästa programledaren i SVTs historia.

Beach 2009?

The Sutlers store

Äntligen har jag hittat en engelsk återförsäljare av Victorianska plagg: The Sutlers Store. Givetvis riktar den sig till krigsfantaster främst, men det gör ju inte plaggen sämre. Och klart överkomliga priser. Rocken och Norfolkjackan går på 2300 styck plus frakt och kostymen på 2900 och då ska man komma ihåg att det är sytt på beställning. Inte illa. Det är nog inte helt osannolikt att ni får se mig i något av dessa plagg inom en överskådlig framtid. Men inget är beställt än.

onsdag 25 juni 2008

Kolla in kängorna!

Mina drömmars kängor hittade jag på Gentleman's Emporium. Men de skickar bara till adresser i USA. Jag har mailat och bett dem göra ett undantag. Håll tummarna!

Sommarjobb

Nu har jag börjat sommarjobba. Det är ganska soft och det är ju ganska bra att få pengar i slutet av månaden även när man inte pluggar. Det är en gruppbostad för personer med utvecklingsstörning jag jobbar på. Det har jag jobbat med från och till ända sedan jag slutat gymnasiet, allt från tim-vikarie till heltidsanställd. Grymt jobb, rekomenderas varmt och det är, i alla fall i Stockholm, ganska lätt att hitta tjänster. Mecket med jobbet är bara att jag jobbar mycket kväll, min bästa bloggtid.

Carro har bilder från midsommarfirandet. Opropotionerligt många bilder på mig, men jag är inte den som surar över sådant

tisdag 24 juni 2008

Midsommaren

När Carro ringde och ville ha med mig på midsommarfest var jag lite nervös, jag kände inte så mycket för ungdomsfylla och partaj, det blir ofta så när de festar till i Umeå. Men när jag väl var framme på Gotlands sydspets skingrades min oro ganska snabbt. Carro hade lyckats få till en så gemytligt mysig skara människor att man blir helt paff. De flesta kände bara en eller två andra personer i sällskapet, men ändå var vi som gamla vänner när vi skulle hugga in på den första sillen. Niklas, en person jag faktiskt träffat en gång förr, sammanfattade kvällen alldeles utmärkt: Midsommarfiradet urartade i att vi spelade muminspelet. På midsommardagen badade vi i det 8-gradiga vattnet och äkte i Hoburgsudden för beskådning av gubben. Trots att jag hade med kamera fotade jag knappt, jag hade liksom inte tid. Men andra fotade, jag ska försöka få dem att skicka bilder så kan jag publicera dem här.

torsdag 19 juni 2008

Glad midsommar

Påsken hälsades glad med en musikvideo, så ni får en för midsommar också. Det är ingen musikvideo egentligen, bara några bilder till den fantastiska låten "Engine Driver" av The Decemberists.

Midsommarplaner

I dag bestämdes det plötsligt att jag ska fira midsommar på Gotland. Mina planer att ligga i soffan och sega och blogga gick om intet, men i stället får jag fira midsommar med mina älsklingskompisar Carro och Marre och en massa andra sköna lirare.

Barnet på ICA

Jag har nog något av en beundrare i dag. Vi handlade mat på ICA, jag och Anneli. När vi skulle till grönsakshyllan hajjade en mamma och hennes lilla dotter till och mamman utbrast "Oj, vad fint klädd han var" till sin dotter, varpå dottern ropade "Mustaschen!". Jag var givetvis tvungen att replikera att hon själv hade en väldigt tjusig glassmustasch. När vi sedan fortsatte handla kunde man höra flickan ropa till mamma "mustaschen! mustaschen!"

Sexiga underkläder, för tredje gången.


Äntligen har jag fått sexiga underkläder!

Jänkarna vet att använda frimärken.

onsdag 18 juni 2008

Hemma!

Äntligen hemma, alltså inte att det inte var fantastiskt skönt i Grekland, men det är så sinnrikt ordnat att man börjar precis få hemlängtan ett litet tag innan man ska åka hem. Hemresor spär på hemlängtan, särskilt om man välsignats med en muskelinflamation i axeln efter en massa väskbärande i Athen.

Fy fan vad mycket post vi fått. Mest "välkommen till ny församling" och påminnelser på böcker jag skulle ha lämnat tillbaka i April. Men så låg där två avier. En från England, det är ett spel som handlar om gruvdriften i Cornwall på 1800-talet, ett spel med ett sånt tema MÅSTE man ju bara ha. Det andra paketet är från USA och innehåller säkert en massa fina saker för mig att ha på mig. Pepp! Jag kan knappt bärga mig, jag vill hämta ut dem på en gång! Nej, nu ska jag försöka förmå en dödstrött sambo att smörja min axel med tigerbalsam för att sedan krypa till kojs. I morgon ska vi se om min mor talade sanning när hon sa att Jordgubbarna var både goda och billiga. Kram och god natt.

måndag 16 juni 2008

Rapport tva dagar innan hemresa

Sitter pa Sifnos och forsoker komma pa ett satt att losa att mitt VISA-kort just blivit upptuggad av en bankomat. Det har varit en valdigt trevlig resa och vi har betat av Syros, Serifos och Sifnos, i morgon aker vi till Athen dar sisa dygnet innan hemresa ska spenderas. Vi far se om vi orkar ta oss till Akropolis. Vi naddes av nyheten att varldens kanske basta Jazzmusiker, som vi dessutom antligen skulle fa se live i sommar, Esbjorn Svensson, omkommit i en dykolycka. Valdigtsorgligt. Han var bast. Mer om resan kommer nar jag kommit hem, da jag ocksa har nagot att beratta om nyligt gjorda kladinkop.