torsdag 7 maj 2009

Hattpicknick den 7:e Juni
Det är inte bara val till EU-parlamentet den 7:e Juni, det är dessutom den årliga hattpicknicken. I år tänkte vi hålla till på

djurgården. Vi möts upp klockan 13 vid djurgårdsfärjan och tar oss sedan ut på djurgården. I år kör vi knytis. Så ta gärna med någonting att bidra med. Meddag även egen dricka och gärna bestick. Vid regn ställer vi in, många hattar har svårt för väta.

Be there or be square.

7 kommentarer:

Anders sa...

På allvar? Är det faktum att man bär hatt verkligen så viktigt att man måste viga en hel dag åt det hela?
Finns det inte viktigare frågor såsom världssvält och fattigdom, segregerade storstadsområden som förslummas osv. som istället bör uppmärksammas.

Kristoffer Lindh sa...

Ska jag tolka dig som om folk som går på hattpicknick skulle spendera mindre tid åt saker som världssvält och fattigdomsbekämpning? Det låter i så fal som en väldigt märklig slutsats. Jag tycker att man måste få göra saker ibland bara för att det är trevligt. Det ger kanske ork att ägna sig åt de saker du håller som mer viktiga.

Sen undrar jag varför just hattpicknickar ska jämföras med frågor om världssvält. Eller är du konsekvent och fördömer fotbollsåskadande, restaurantbesökande, skogspromenader och konsertgående på samma sätt?

Vega sa...

Bra svar på tal Kristoffer! Jag tycker det hela låter förfärligt trevligt och tänk för att jag gillar att ha trevligt ibland! Dessutom har många stora tänkare och samhällsomstörtare burit hatt! Bara för att just hattbärande idag inte är lika vanligt som igår betyder det inte att det inte finns tänkarhattar och hattbärare som tänker. Och så var det med den saken!

Anders sa...

Att ha det så trevligt är för det mesta högst omoraliskt då större delen av världen i jämförelse lever ruskigt mycket otrevligare liv. Vakna upp! Och hjälp till att kämpa för en rättvisare värld istället, en värld där alla kan ha det trevligt.

Vega sa...

Så en dag med hatt på huvudet raderar ut tio år av veganism och syndikalism? Bra att veta.

Kristoffer Lindh sa...

Du är ironisk va Anders? Vi är några stycken som gillar hattar har en picknick tillsammans en söndag i juni. Jag kan inte i min vildaste fantasi hitta något giltigt skäl till varför någon skulle kunna ha ett problem med det. Jag kan engagera mig i politiska och sociala frågor fastän jag gillar hattar och picknickar. Det finns ju givetvis ingen motsättning i det. Eller tycker du inte att man ska få göra någonting bara för att det är trevligt? I så fall har du nog en hel befolkning emot dig.

pia sa...

Man blir verkligen nyfiken på denne Anders,vem är han?En person man ska se upp till?Han verkar ju helt perfekt!Men ser ju tydligen på TV och läser media för han vet ju hur det är ställt i världen,för det har ju inte vi någon aaaning om........