fredag 11 september 2009

Ung Farbror: Nu med kommentarsfilter.

Det finns flera orsaker till varför bloggen varit så inaktiv på sistone, en är att jag just nu har väldigt mycket i huvudet som rör sådant som inte täcks av bloggens tema vilket gör att det känns krystat att komma på saker att skriva. En annan är att det är svårt för mig att inte känna plikt. Det är väldigt roligt att blogga och det är väldigt roligt när folk läser bloggen, ännu roligare blir det när man får kommentarer på det man skriver. Men peppen kan övergå till pliktkänsla och då försvinner lite av charmen, det brukar lösas med ett litet uppehåll för att återhämta krafterna.

Men det finns en tredje orsak till att jag haft ett uppehåll: Det finns en del kommentatorer som av olika anledningar går över någon slags gräns för vad som känns okej. Ofta rör det sig om puckon som missunnsamt vill dissa min stil och skriver elakheter, ibland har det handlat om att folk gått över en tröskel och börjat inskränka på vad som känns privat, om mitt, förmodligen missriktat menat som ett skämt, men som inte känns helt OK. Det tar orimligt mycket energi för mig att hantera dessa kommentarer.

För att komma till bukt med detta problem tänker jag, trots mitt passionerade vurmande för det fria ordet, införa kommentarsfilter. Hoppas detta inte hindrar alla vettiga människor från att kommentera, och jag lovar att inte sålla bort grejer bara för att de är obekväma, bara sånt som är över gränsen.

13 kommentarer:

Kristoffer Lindh sa...

Nu råkade jag radera en kommentar som jag inte tänkt radera, jag kommer snart att lära mig det här... Sorry

Knit-Marie sa...

Har inte haft problemet...taiträ...men undrar: Är det krångligt att lägga in filtret?

Hanna sa...

Jag tycker det är trevligt att och när du bloggar. Sviniga mänskor finns det överallt, din blogg är din sfär och jag tycker du är i din fulla rätt att urskilja kommentarer.

Petter sa...

Din blogg kommer inte tappa på det här Kristoffer. Ha det fint och fortsätt göra det här svinbra!

Kentsune sa...

Ny läsare på din blogg så jag har fortfarande en hel del kvar att läsa, men tack vare dig och din blogg har jag hittat det jag letat efter, nämligen sidor med 20 tals inspirerade kläder. Även om jag inte har råd med det idag, så kan man drömma! :) Keep up the good work och jag hoppas på ett snart återseende/läsande.

Anonym sa...

trist att du känner så. det är lätt att häckla folk på nätet, det är alltid lika trist när det händer. håll uppe det goda arbetet!

Liam sa...

Hittade din blogg alldeles nu.
Du skriver härligt och det är så kul att se alla fina bilder på dig i din superba stil, pyssel och prylar. Man ska skriva och ta bilder för att det är roligt och en paus behöver alla ibland för att det ska fortsätta vara kul. Solsken!

Matilda sa...

jag är www.me-matilda.blogspot.com, din bloggföljare fr o m ikväll.

Fru Silver sa...

Hej Kristoffer! Kul att ha hittat din blogg! :) jag älskar dina hattar! / Fru Silver

Anonym sa...

Hej Kristoffer!

Jag ska köpa mig ett par herrstrumphållare. Såg efter en googlesökning att du hittat ett par förra året. Var hittade du dem, om jag får fråga.

Skön blogg för övrigt!

/Anders Sebring

Mr Pettersson sa...

....herrstrumphållare:
t.ex. här :
http://www.vintageshirt.co.uk/show_item.php?itemtitle=Sock%20Suspenders&itemcat=accessories&aspect=l

Jen sa...

Hej! Jag saknar ditt bloggande, hoppas att du mår bra och kommer tillbaka när du är redo!

Leo sa...

Jag tycker du gör en bra blogg.