torsdag 28 januari 2010

Hattsäsongen har kommit i gång.

Så, då har vårens hattmakeri tagit fart. Och ordentligt. Redan första tillfället kom jag i gång med tre hattar, och med så mycket jobb med hattarna förstår ni nog att det fanns lite tid över till fotografering. Men några tog jag.

Först ut är en puderrosa hatt i en. för trogna läsare, välkänd modell. Jag är verkligen kär i brättesstocken och den är utomordentligt spännande att göra små variationer av.


Sen gjorde jag en petroliumfärgad hatt i en annan favoritmodell. Jag klippte en "våg" i brättet, det kan nog bli läckert, nästan lite piratvibbar får jag av fotot, men inte av den fysiska hatten.

Till den sista hatten ville jag testa någon stock jag inte testat innan. Kullen har jag jobbat med, men brättet hade jag aldrig sett förr. Det är lite märkligt eftersom det liksom är ovalt på fel ledd. Men jag känner på mig att det kan bli riktigt fint ändå.


Tanken är att alla tre hattarna ska hamna hos Judits second hand när de är klara, och förhoppningsvis får de följa med till Antikmässan i slutet av Februari.

6 kommentarer:

messini design sa...

Spännande! Den rosa färgen är underbar :)

Unknown sa...

Kul att se att du har börjat skriva igen och lycka till med hattförsälningen!

Hoppas själv att du även gör endel herrhattar så att man slipper att köpa sina essentiella behov utomlands ;)

dorion sa...

underbart! vill också kunna göra hattar!

Anonym sa...

Hejsan!

Jag gör ett arbete iskolan om yrket modist. Undrar om jag skulle kunna få ställa några frågor till dig? Det är inte många kanske tar max 5 minuter, och jag mejlar dem.

Om du vill ställa upp så är min email aderss: answeryes@hotmail.com som du kan skicka din mail till och så skickar jag frågorna.

Mvh J.Andersson

Kristoffer Lindh sa...

Det går fint, maila på bara :)

Petter sa...

När kommer bilder på min hatt då? Jag kan mejla bild så snart jag fått dom från festen ;)