tag:blogger.com,1999:blog-5514357006062343810.post5846554479174228187..comments2023-06-30T05:09:11.411-07:00Comments on Ung farbror: Tusenåriga äggKristoffer Lindhhttp://www.blogger.com/profile/00515232503668291532noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5514357006062343810.post-67965878288347276482008-01-15T08:55:00.000-08:002008-01-15T08:55:00.000-08:00Nu blir jag laddad. Jag får köpa på ringvägen. Jag...Nu blir jag laddad. Jag får köpa på ringvägen. Jag har ett motto när det gäller ost: Om minst ett sinne säger dig att du inte bör äta har du hittat rätt. Kanske är det aplicerbart på ägg också.Kristoffer Lindhhttps://www.blogger.com/profile/00515232503668291532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5514357006062343810.post-17174371428375064932008-01-15T08:31:00.000-08:002008-01-15T08:31:00.000-08:00Jag har några hemma i kylen som jag köpte på Kina-...Jag har några hemma i kylen som jag köpte på Kina-Li på Ringvägen. De är inte de godaste jag ätit, men duger i kris. De godaste finns så klart i Kina, de har som en liten smörklick i det innersta av äggulan. På Nam Kee i Amsterdam (min absoluta favoritkinakrog) serveras de enkelt i klyftor med soja+vinäger att doppa i och äts med fördel till en Tsingtao-öl. I buljonggröt till dimsum är tusenåriga ägg också ett måste. <BR/><BR/>Att göra egna verkar vara överkurs, tycker jag. Däremot kan du ju prova att salta ankägg, som är en annan delikatess.Space babehttps://www.blogger.com/profile/09516961232337310205noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5514357006062343810.post-46885451388200903142008-01-14T13:19:00.000-08:002008-01-14T13:19:00.000-08:00Det tar inte riktigt tusen år. men det tar någon m...Det tar inte riktigt tusen år. men det tar någon månad... Men tänk dig dilemmat: Att man kommer på en maträtt som är jättejättegod, men den tar så lång tid att göra att du är sedan länge död när den är klar. Det kanske är så det känns att odla stora träd...Kristoffer Lindhhttps://www.blogger.com/profile/00515232503668291532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5514357006062343810.post-17536582748238961712008-01-14T13:14:00.000-08:002008-01-14T13:14:00.000-08:001000-åriga ägg...är det inte lite OTT även för Slo...1000-åriga ägg...är det inte lite OTT även för Slow Food?Knit-Mariehttps://www.blogger.com/profile/00933320658139293815noreply@blogger.com