söndag 13 januari 2008

Tusenåriga ägg

Hittade recept på tusenåriga ägg. Dom ser väldigt coola ut och väldigt äckliga. Vågar man pröva? Receptet verkar kräva att man har en del rena kemiska ämnen dock

4 kommentarer:

Knit-Marie sa...

1000-åriga ägg...är det inte lite OTT även för Slow Food?

Kristoffer Lindh sa...

Det tar inte riktigt tusen år. men det tar någon månad... Men tänk dig dilemmat: Att man kommer på en maträtt som är jättejättegod, men den tar så lång tid att göra att du är sedan länge död när den är klar. Det kanske är så det känns att odla stora träd...

Space babe sa...

Jag har några hemma i kylen som jag köpte på Kina-Li på Ringvägen. De är inte de godaste jag ätit, men duger i kris. De godaste finns så klart i Kina, de har som en liten smörklick i det innersta av äggulan. På Nam Kee i Amsterdam (min absoluta favoritkinakrog) serveras de enkelt i klyftor med soja+vinäger att doppa i och äts med fördel till en Tsingtao-öl. I buljonggröt till dimsum är tusenåriga ägg också ett måste.

Att göra egna verkar vara överkurs, tycker jag. Däremot kan du ju prova att salta ankägg, som är en annan delikatess.

Kristoffer Lindh sa...

Nu blir jag laddad. Jag får köpa på ringvägen. Jag har ett motto när det gäller ost: Om minst ett sinne säger dig att du inte bör äta har du hittat rätt. Kanske är det aplicerbart på ägg också.