torsdag 14 februari 2008

Seitan!

Det ser kanske jätteläbbigt ut det här, men det är bara vetemjöl och vatten. Jag har gjord en deg på dem som jag sedan tvättat ren från stärkelse, så det bara är gluten kvar. Gitto skrev receptet på seitan taffel.se, jag kände mig tvungen att pröva. Det blev jättegott. jälv tycker jag att det är mer likt pannkakor, knödel och pasta i smaken än kött. Jag är övertygad om att denna asiatiska uppfinning lämpar sig precis lika bra för italiensk mat som asiatisk.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske man skulle våga sig på det här ngn gång... jag har bara läst om det och begrundat. :)

Kristoffer Lindh sa...

Det är faktiskt lätt att göra. Det tar sin lilla tid, men det finns ingenting att vara rädd för.

Anonym sa...

Det ser inte alltför gott ut, varför ska man inte krydda "geggan"?Måste nog testa ändå nån dag när jag har lite och göra.

Kristoffer Lindh sa...

Det ser inte så farligt ut när det är uppskivat. Ja, jag tänkte också att man borde kunna krydda det, men jag tänkte köra naturellt först.