fredag 21 mars 2008

Men who knit.

Hittade sidan Men who Knit när jag sökte efter slipovrar. Vilken guldgrej. Att promota stickande bland män är ju i sanning en gärning. Här är den läckra slipovern som fick mig att gå in på sidan:
Är det någon i den stickande delen av mina läsarkrets som vet hur mycket jobb det är på en dylik? Jag vill hemskt gärna ha en (eller flera) men hittar dem inte någonstans att köpa.

4 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Känner mig extremt kallad att svara. Mönstret är en typ av Fair Isle och, vad jag kan se är det, som brukligt i FI, bara två färger inblandade i ett och samma varv. Det ser ut att vara ett tämligen tunt garn och troligen stickas den på rundsticka och det klipps upp för ärmarna och v-ringningen. Själva mönstret då? Ja det är bara att läsa rätt på diagrammet. Svårighetsgrad med klippning Xsvår, utan - M+svår. Inget jag skulle rekommendera till nybörjaren.

Kristoffer Lindh sa...

OK, då börjar jag inte i den änden. Det är ett problem för mig vad det gäller hantverk: Jag har svårt att lära mig hantverket om jag inte kan göra något med det som jag vill ha, det jag vill ha som är stickat är tröjor och slipovers.

Nostalgia sa...

min mormor blev blind när hon var 6 år. hon stickade alltid, hon stickade det mesta av kläderna till sina barn, tröjor o slipovers i olika mönster o färger, vantar, mössor, små dockkläder, filtar, allt allt. hur hon bar sig åt har jag ingen aning om, när jag frågade så sa hon att hennes syns fanns i fingertopparna. jag har aldrig sett någon sticka så snabbt och så säkert som hon, jag har iofs inte sett så många sticka heller, men.. hursomhelst är jag väldigt stolt över min mormor, som tyvärr gick bort för tre år sen.
men hennes stickningar finns kvar! :)

Kristoffer Lindh sa...

Blinda männsikors förmåga att kringå sin funktionsnedsättning har alltid fascinerat mig.