söndag 9 mars 2008

Ung Farbror - Spelnörd


Anneli har hintat det i sin blogg några gånger, men nu är det dags att jag erkänner det här på min blogg: Jag samlar på brädspel, mer specifikt tyska brädpel. Här på bilden syns en liten del av min, med spelnördsmått mätt, lilla samling på 104 sällskapsspel. En betydande del av min tid på internet spenderas på Boardgame Geek och Boardgame News, där man kan läsa de senaste nyheterna och se vad som hajpas och sågas. I min spelsamling finns allt från spel som handlar om att stapla gulliga djur på varandra till spel om tågmagnater på nordvästra Kanada i mitten av 1800-talet. Men favoriten är Puerto Rico, där du spelar nybyggare som koloniserar ön Puerto Rico. Däremot har jag varken Monopol eller några frågesportsspel.

Jag hoppas att ni någon gång får pröva något riktigt bra sällskapsspel, eller redan har prövat. Brädspelsvärlden innehåller mycket mer än Monopol, Yatzy och TP, jag lovar.

7 kommentarer:

Hans Persson sa...

Jag ser många bra spel på den där bilden, liksom många som jag inte spelat men gärna skulle prova.

Med lite tur kommer vi iväg till Gothcon och får prova några nya spel.

Anonym sa...

Haha, du verkar intressant!

Kristoffer Lindh sa...

Hans: Hoppas du kommer i väg till Gothcon. Jag är ingen konventsräv själv men har varit med och arrangerat Stockholms spelkonvent två år. Och så har jag åkt i väg till Spiel, världens största spelmässa, i Essen två år nu, det är verkligen en fantastisk upplevelse.

Becca:Jag är precis så intressant i verkligheten som jag verkar på bloggen ;)

Anonym sa...

Wow! Imponerande! Har du spelat alla? Hur hittar du folk som vill spela med dig? Som singel har jag insett att det inte är ngn idé att köpa spel. Jag bor dessutom på fel sida stan så ingen vill komma hem till mig. Voine voine vilka problem jag lider av.

Kristoffer Lindh sa...

Jag har spelat nästan alla. Jag har kanske 4-5 stycken som jag inte spelat än. Jag startade en spelträff på en lokal som nördigt nog heter Dragon's lair som ligger på Kungsholmen. Träffarna är varje tisdag mellan 17 och 22. Jag har själv faktiskt inte varit där på länge, sen är det öppen spelträff på Tellus i Midsommarkransen varje måndag. Typ 17 tills man inte orkar mer. Jag hade turen att känna andra som gillade spel till en början, men spelträffarna garanterar spelpartners även till folk som inte har turen att ha spelnördsvänner. Nu vet inte jag vad fel sida stan innebär. Men det finns fler ställen att träffa folk att spela med i landet.

Linda sa...

Settlers forever! Brädspel är verkligen the shit. :)
http://web.mac.com/newaction/Settlers/Start.html

Kristoffer Lindh sa...

Hur konstigt det än må låta så har jag inget Settlers, jag har inte ens spelat det. Inte av någon anledning än att det funnits så många spel jag vill spela och att Settlers aldrig hunnits med. Jag lovar att testa någon gång.