söndag 8 februari 2009

Min far har blivit hattstocksmakare

Förrförra tisdagen spånade vi på hur man skulle kunna göra en egen hattstock. Pappa tänkte att om man hade en bas av en gammal hattstock som man kapade toppen på så skulle man kunna tillverka en topp i balsaträ som man skulle kunna forma som man vill. Kerstin hade en stock som hon inte hade användning för och gav den till pappa.

Nu nästan två veckor senare visade pappa stolt upp resultatet (visst ser han ut som ett stolt men lite blygt barn på bilden).
Rillan (fördjupningen) ser ganska extrem ut, det är en tanke med det. Eftersom man kommer att ha strumpor på den för att få upp storleken kommer den inte att bli så djup, dessutom är det ganska lätt att på fri hand jobba fram det önkade djupet på rillan

Toppen han tillverkat går att ta loss så man kan göra fler i olika former som man kan ha på samma bas. Genial idé, och den var min.

3 kommentarer:

Lillgull sa...

Genialskt ide med delbar hattstock. Och intressant att din far använt balsaträ till överdelen! Jag råkar nu ha en modellbyggare här hemma med ett litet lager av balsaträ och frigolit. Om han bara fick lite tid så..

Kristoffer Lindh sa...

Du får önska dig hattstockar av honom i present!

Anonym sa...

Du är väldigt lik din far Kristoffer. Ni är så tjusiga båda två.