söndag 7 juni 2009

EU-val och hattpicknickI dag är det EU-val, men också hattpickninck. Fantastisk kombination tycker jag. Först röstar man i detta pest eller kolera-val för att sedan trösta sig med hattar och god mat på Djurgården.

Förresten så sällar jag mig inte till den skara som tycker att man suger om man inte röstar, att det är en demokratisk plikt osv. Nej, vill man inte ge det här skitsystemet och de här skitpolitikerna legitimitet är det en väldigt bra idé att inte rösta. Politiker har en fantastisk förmåga att förvandla allt de tar i till bajs, hoppas att ett lågt valdeltagande kan agera väckarklocka, även om jag tvivlar.

3 kommentarer:

Rojalist sa...

Jag håller med dig till punkt och pricka. Demokrati är ingenting annat än ett organiserat pöbelvälde till smörgåsbord för de lismande politikerna.
Hur ska ett politiskt system där all energi för ledarna går till att försöka bli omvalda samtidigt som man, utifall att detta ej skulle ske, skor sig själva på befolkningens kostnad någonsin kunna utföra de nödvändiga reformer som krävs i dagens samhälle.

Nissepetter sa...

Jag håller med er. Dock är det hela en ond cirkel, för om vi inte röstar så finns risken att typ något ont parti som SD "vinner".

Kristoffer Lindh sa...

Jag tycker att problemet är att man likställer parlamentarism med demokrati. Det system vi har i dag är inte alls demokratiskt. Var fjärde år ska vi bestämma vilken elit som ska styra över oss och i slutändan är det ändå pengarna som styr...