fredag 26 juni 2009

Nu är intervjun publicerad.


Minns ni att jag blivit intervjuad av norska journalister?

I dag publicerades artikeln i D2, en slags Norskt featuremagasin som följer med DN, en norsk motsvarighet till Dagens industri.

Läs den och se på de snygga bilderna på oss.

18 kommentarer:

Maria ♥ sa...

Jättefin artikel och underbara bilder. :) Kul!

Heilhitlerpedofilen sa...

Hurra, vad bra det blev

Emma sa...

jag kan inte sluta titta på bilden.

Tom Andersson sa...

Bra artikel och tjustiga bilder.

Jag kan inte låta bli att le lite åt det norska språket, Rubriken: "Kristoffer vil se ut som oldefaren din" gör mig glad.

Sedan, för att kommentera innehållet, så håller jag med om att klädermodet nuförtiden är mer enformigt (för killar). Kanske är det för att jag egentligen inte tycker "moderna" kläder är så snygga...

Eller så är det för att den gammla "kläd-strukturen", eller vad man skall kalla det var enklare? Man utgår ifrån en tre-delad kostym, hatt och skor. Sedan finns det så många olika varianter av skor,hattar,slipsar,flugor,kragar etc.
Sedan fanns det ju även flera olika slags byxor och jackor, men det känns som det är lättare att få de gammla kläderna att passa ihop...

Hur som, jag hittade en sida där dom visade hur man kunde knyta en kravatt till en fluga (ca 1840-60 i stil tror jag) som jag tänkte att du kanske kunde vara intresserad av.

http://dressingup.info/item281.html

/Tom Andersson

Lyxunge sa...

Rubriken i artikeln är otroligt bra. Nästan lite skräckvarning. Bilden på er två är riktigt fin, din förförarblick lär få norska jäntor att glida av barstolarna.

Linus Flensberg sa...

Kristoffer, kan du inte översetta?

Kristoffer Lindh sa...

Tack för alla komplimanger. Jag kan tyvärr inte översätta eftersom jag själv inte kan norska och själv får gissa mig igenom halva artikeln. Ja, det är synd om alla barstolsavglidande norskor, hoppas de inte får blåmärken.

Grunzl sa...

Jeg fant fram til din Blogg via norske DN.
Er helt enig i deg at den moderne herrestilen er monotom.
Fantastisk fine bilder :-)

ps: Hvorfor behøver dere hjelp til å oversette norsk? Hvis jeg forstår svensk burde vel også ni svensker forstå norsk uten store problemer?

Petter sa...

Ja, norska är väl inga problem??

Kristoffer Lindh sa...

Hejsan Knut. Roligt att höra att folk läst artikeln. Jag har varit lite dålig att blogga på sista tiden, särskilt om stil, jag hoppas att nyanlända norrmän inte blir alltför besvikna på detta faktum.

Ruth S. sa...

Hei! Veldig fin artikkel i D2! Jeg måtte derfor også inn her og se bloggen din.

Dersom dere ønsker oversettelse av den norske artikkelen, kan dere benytte http://www.google.no/language_tools?hl=no Legg inn den teksten dere ønsker oversatt, og velg norsk bokmål til svensk. Jeg testet nettopp selv ved å bruke Kristoffers siste svar her ovenfor, og det fungerte utmerket!

Carl-Filip W sa...

Vet du hur tramsig du ser ut med den där plastrongen knuten runt halsen. Det ser inte "sekelskiftesstiligt" ut över huvud taget utan ser bara allmänt dumt ut. Jag tycker lite synd om dig när sådana bilder uppenbarligen cirkulerar omkring i tidningar, men du har ju dig själv att skylla här ändå.

Kristoffer Lindh sa...

Jag tycker lite synd om dig som inte kan hantera att olika människor har olika smak. Det måste vara tungt att vara trångsynt och normativ. Hoppas det bättrar sig för dig.

Carl-Filip W sa...

Jaha, så du tycker att det är stiligt än idag. Då ber jag så mycket om ursäkt och är glad för din skull.

Jens sa...

Du är så fin så man vill äta upp dig!

Anonym sa...

Vid sekelskiftet skulle ingen ha visat sig i bara skjortärmarna med dinglande plastrong. Skjortan betraktades då som ett underplagg (dock inte kragen och manschetterna som var lösa) och en av kravattens uppgifter var att dölja den skjortbröstbit som var synlig ovanför västen. Inte heller hängslen ansågs anständigt att visa upp.
Den unge farbrorns klädsel är inte sekelskiftesmässig. Den är modern (eller möjligen postmodern), trots att den är sammansatt av sekelskifteskläder.

Kristoffer Lindh sa...

Då kan jag meddela min förnumstiga kommentator att bilden togs under ett ombyte och att jag inte har plastrong utan väst och kavaj. Det togs ungefär 600 bilder under intervju och de ville ha bilder på mig både med och utan väst och kavaj.

Sen är det inte sant det du säger om bara skjortärmar. Det ansågs kanske av många vara oanständigt att gå i bara skjorta, men det är inte särskilt svårt att hitta bildmaterial på människor från sekelskiftet som går klädda i bara skjorta, precis som vi i dag ser folk med bara bikini på överkroppen.

Jag tillåter mig viss anakronism i min klädstil. Hatten på nedre bilden till exempel är inte av sekelskiftesmodell. Brättet är förvisso tidsenligt, men en sådan där kulle skulle man nog inte ha förrän sent 30-tal. Hemska mig.

Roderick sa...

Varför hade du inte strukit skjortan när du skulle bli intervjuvad och fotograferad?