fredag 14 mars 2008

Ung farbror är nyfiken på er.

Hej hej på er. Jag har börjat få ganska många läsare nu, jätteskoj. Men jag är lite nyfiken på vilka läsare jag har egentligen. Kan ni inte skriva någon rad om er själva? Hur hittade ni hit? Vilken är er favoritglass och hur får man till en riktigt härlig söndag? Som tack på förhand för att ni ställer upp ger jag er denna gulliga bild på en leopardunge som jag fotade i botswana, mer utförligt om vad jag gjorde där får ni när ni svarat.

83 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan, Mattias heter jag, 19 år, bor i Göteborg och tycker mycket om "ung farbror"-looken. Favoritglass(smaken) är vanilj och skulle själv vilja veta svaret på hur man får till en härlig söndag. Hittade hit när jag sökte efter en "ung mustasch". Haha! Fann så mycket mer än det i denna bloggen.

Lyxunge sa...

Hej, jag heter Axel. Favoritglassar: Piggelin, X-15 (inte X-19 eller X-18 eller X-17 som kom senare), gamla godingen Hemlis (grymt god isglass) som inte finns kvar och gamla godingen Kiwawa som inte heller finns kvar.

Den bästa söndagen är dagen då man efter en vecka av skapande av världsalltet bara får softa.

Anonym sa...

Hej. Jag heter Caroline och är din Umeåbästis. Min favoritglass är piggelin men också den sjukt goda saltlakrits glassen "wroom" eller nått sånt där som gjordes av Nestlé.

Den bästa söndagen består av filmmaraton (kan vara serier också), kebabpizza utan kebabkött från "pizza and kebab-house", läsk och ett gäng bakfulla vänner.

Knit-Marie sa...

Hur hittade ni hit? Du hittade mig via en Moebius-sjal. Vilken är er favoritglass? Lakritspuck!! Hur får man till en riktigt härlig söndag? Man ska lyssna på Gomorron världen på P1 fram till 11 - under ivrigt stickande förstås. Sedan ska man släntra runt i sin morgonrock och pyssla om krukväxterna. Kanske klär man på sig och tar sig ut i friskluften, lite trädgårdsarbete om årstiden tillåter. Fika 14.30 och sedan nån timma radio t.ex. NPR på boxen - stickandes förstås. Middagslagande, ätande, TV med maken +stickning. Nattinatt!

Anonym sa...

17 år, hittade hit via ett forum (förmodligen manligt.net, sak samma). Jag gillar Dublin Mudslide från Ben & Jerry's. En fin söndag inkluderar just detta, gott sällskap och film... :D

Maria sa...

Hej!
Hittade hit via en länk...
Roligt med egen stil (upplever också att jag har men inte tant-stil, mer tokig och färglad), jag måste genast klicka mig till din unga tant!
Favoritglass: Pecannötkolakulor med noisettesås!
Söndagsnöje...hmm..vet ej...idag väntar rumsomflyttning...lite jobbigt men roligt!
Trevlig söndag!!

Anonym sa...

Hej!
Jag hittade hit ganska nyligen, via någon kommentar du skrivit någonstans. Tyckte "Ung farbror" lät ovanligt. Min favoritglass är Lackritspuck och Sitting Bull. Vanilj med krossad choklad OCH vispgrädde är annars en riktigt höjdare. Jag gillar glass ja.
En bra söndag är ledig, utsövd, kravlös, promenad i vårsol eller skogs. Matsäck, tystnad eller fin musik - gärna levande. Söndagssteken rular och jag säger bara reclaim the alfapet.

/Också en tant - (omkring 30), västkusten - pluggar.

Vanadotter sa...

Hannah heter jag och jag tycker hemskt mycket om dina inlägg angående gammalt herrmode vilket är mycket vackrare än kvinnors nästan.

Anonym sa...

Nina, ett litet tag till 28 år, från Norrland, 2 katter, fin lgh på fel ställe, hittade hit via en kommentar hos http://bondhustrun.blogspot.com/ eller så hittade jag Ung Tant via Bondhustrun och därifrån till dig... Kan vara så.

Jag är inte så förtjust i glass men gillar när det är mer jox än glass. Så jag föredrar tex Texas Pecan eller... SIA Glace Santander Cacao eller Glace Maple Walnut.

En söndag inleds med god frukost, en långpromenad längs vattnet, kanske en utflykt till Rosendal eller Ulriksdal och en härlig middag till en film.

Anonym sa...

Hej herr Kristoffer! Jag heter Ewa och jag är den nya generationens kulturtant. Du hittade mig! Och jag hittade din tant på nåt sätt via en länk. Min favoritglass lakritspuck kommer tillbaka i sommar ( TJOHO!) och en riktigt härlig söndag får man genom att 1 fika på ett av stadens konditori, i mitt fall ekbergs konditori i Piteå, antikhandlar lite och sedan äter man tex janssons frestelse till middag, ser Breakfast at Tiffanys på kvällen medan man njuter av en påse Bridgeblandning, kaffe och en likör.

Kristoffer Lindh sa...

Jag heter Kristoffer och läser den här bloggen för att jag skriver den. Min favoritglass är 88:an eller Sias rom russin. Jag tycker att den perfekta söndagen spenderas i en bra promenadskog med matsäck och kaffetermos, gärna nära vattnet och gärna med spänger.

Mattias: Kul att du gillar looken. Väldigt skoj att du kom hit på de sökorden.

lyxunge: Jag gillade x-15 med, hoppas det blir den, Finger eller Lollipop som blir GBs nya retroglass.

Carro: Det betyder att jag är din Stockholmsbästis. Mmmm, härlig känsla att vara någons stockholmsbästis.

Knit-marie: Jag ska kopiera ditt recept för en lyckad söndag vid tillfälle.

anonym: på maligt.se säger du? Det var otippat och kul.

Maria: Egen stil=bra stil. Jag hoppas verkligen inte att någon börjar med gubb- eller tantmode bara för att jag gillar det. Det viktigaste är att man själv trivs.

h: Sitting Bull? Vad är det för glass. En glass döpt efter en
indian bara måste vara god.

Hannah: Jag tycker att herrmodet är snyggare än dammodet fram till 20-talet då dammodet går om ordentligt, framförallt på hattfronten.

Nina: Jag kan sakna att ha katt ibland, men det är ett sabla jobb... Min kusin gjorde en kokosglass en gång som var helt mättat med kokosflingor, den skulle kanske vara något för dig.

Kafferepet: Bridgeblandning! Du är i sanning en äkta tant.

Vanadotter sa...

Så tycker jag med,
särkillt de Georgianska dandysarna i 1800talets tidiga stadium,
dom var nog vackrast någonsin i herrmodets historia.

Anonym sa...

Jag heter Angelica, är 21 år, bor i Bayern och hittade hit via taffel.se i tron om att du skulle vara härligt bitter. Men jag gillade din mustasch, så jag stannade trots den uppenbara bristen på bitterhet. Italiensk citronglass (hemmagjord, märk väl) går inte att tröttna på, särskilt inte om man skivar några färka jordgubbar och äter dem till, eventuellt med lite råsocker över. Söndagar ska spenderas i skogen, sängen och/eller köket (valfri ordning).

Cute kitten is cute!

Kristoffer Lindh sa...

Hannah: Jag är ju, som du märker, mer en sucker för Viktoriansk och Edwardianskt. Jag har lite svårt att tänka mig att bära byxor med blygdkapsel (en lucka där fram i stället för gylf) vilket var vanligare innan.

Anjaa: Kul att du läser vidare trots min avsaknad av bitterhet. Citronglass är inte dumt det, jag är med dig hela vägen.

Vanadotter sa...

haha,
ja det kan ju inte alls vara trevligt, men kostymen var vacker.

Anonym sa...

http://www.triumfglass.se/index.gan?id=1093&subid=0

Om länken fungerar kan du kolla på den pastellfärgade strössel-pinnen i mitten på andra raden nerifrån. En söt explosion av vanilj (vit chokladöverdrag?) och kulört strössel. Smakar som en nöjespark. Man behöver något robust till. Med fördel riktigt starkt kaffe. Det har tydligen kommit en kompis i år. Buffalo Bill. Om den vet jag intet.

Anonym sa...

Ja jag heter Karin och hittade till dig från en kommentar på Taffel och sedan träffades vi ju en sväng på Årets kock.Bästa glassen är utan tvekan 88:an eller cornetto classico.Bästa söndagen är en solig dag i skidbackarna i Funäsdalen,längtar dit nu!

Kristoffer Lindh sa...

Tack för länken H, verkar verkligen nöjesparkig

Hej hej Karin. Det var trevligt att ses på årets kock, vad härligt det vore med en skidtur, det var kanske 10 år sedan jag stod på ett par skidor.

Anonym sa...

Jag är hela 51 år och heter Tatiana . Min favoritglass är piggelin och isglass som smakar cola ( tål ingen annan glass) . Hittade dit via dig på burkbytarträffen dårå.
Den bästa söndagen består av sovmorgon, sex, lång frukost och hinna läsa alla delarna av tidningen . Lååångpromenad och en god middag. Thats it .

Anonym sa...

Busdjur här - 32 årig småbarnsmor med tråkiga kläder i garderoben men ett stort intresse för gamla prylar och kläder. Hittade hit via något lajvforum och föll för innehållet så jag fastnade.
Som favoritglass borde jag skriva valfri ekologisk för att inte få spö för mitt hyckleri när jag envist förespråkar en mer ekologisk livsstil till alla andra men själv egentligen hellre äter Sias nya chokladglass med chili.
En regnig söndag är perfekta dagar för besök på intressanta utställningar, muséer eller kanske biblioteket. Är det fint väder bör den spenderas ute i det fria.

Sofia sa...

Hej jag heter Sofia och gillar chokladglass (jag gillar allt som har med choklad att göra egentligen). Minns inte riktigt hur jag hittade hit - i våras någon gång via en länk på en annan blogg kanske? Söndagar ska spenderas med en bok, en stickning eller något annat kreativt handarbete och med en spinnande katt i knät.

Kristoffer Lindh sa...

Tania: Det var väldigt roligt att träffas, hoppas vi ses på nästa burkbytarträff!

Jessica: Är du lajvare? Spännande, undrar vad det var för lajvforum? Har jag skrivit på något dyligt?

Sofia: Jag är väldigt avundsjuk på alla som spenderar sina söndagar med katter i knät.

Maria ♥ sa...

Hej, det är Maria! Jag arbetar för tillfället som familjeredaktör på en lokaltidning i Kalmar, vilket innebär att jag skriver om de födda, de levande och de döda. Varje dag. Nio till fem. Men oftast blir det fyra eftersom jag är så effektiv med att klistra in begravningsreferat. Jag är stockholmare från början och på det sättet hittade jag din blogg. Min älskade vän Felix sa; "Det finns en kille som du skulle gilla. Han bestämde sig för att, nä, nu ska jag klä mig i gammelmodiga kläder. Nu bloggar han om det." Jag minns inte om du är bekant med hans bror eller någon annan eller inte alls, men Felix hade rätt - jag gillar dig som fan! Jag gillar faktiskt glass också. Eller nej. Jag älskar glass. Den godaste glassen jag hittills ätit är prinsesstårte- och Bountyglass på en liten glasseria i Borgholm. Men vanligtvis nöjer jag mig med B&J's Cherry Garcia. Jag har ingen smidig övergång till vad jag tycker är en bra söndag. Men jag gillar att lyssna på Múms album "Yesterday Was Dramatic - Today Is OK" på söndagmorgnar för att komma i söndagslunk.

Anonym sa...

Hej! Jag heter Linn, ar ar 25 ar och bor sedan 3 ar tillbaka i Melbourne. Jag laser bloggar i ett forsok att halla kontakt med den svenska skriftspraket och hittade hit genom en lank fran din tant, vars blogg jag fann pa en annan lanksida(kommer inte ihag var).

Jag tycker att bade du och din tant har en san fin installning till allt, och fast jag inte ar speciellt lik er i stil, intressen osv sa gor bade din och hennes blogg mig sa himla glad. Jag hjarta snallhet!

Basta glassen maste ju vara GB's Tip top (den med nougatkula i mitten) eller Triumfs Storstrut. Mums. En perfekt sondag borjar pa ett lokalt frukostkafe med alla vanner som orkar sig upp. Ju fler destu battre saklart. Efter maten tycker jag man ska ga en promenad langst stranden och sedan avslutas sondagen med ett glas vin pa en lokal bar.

Anonym sa...

eh, okej. Jag stavar tydligen som en kratta. Sorry!

Kristoffer Lindh sa...

Maria: Vad heter Felix bror? Vad spännande om vi har gemensamma bekanta. Var de samma glass som hade prinsesstårta och bounty i sig? låter lite rörigt, men det kanske funkar utmärkt.

Linn: Vad coolt att ha en läsare i Melbourne. Det känns väldigt skoj att ha läsare som inte delar min stil, då känner jag att jag lyckats med bloggen. Är inte Tip Top och Storstrut svåra att få tag på i Australien? Jag har inga problem med dins stavning förresten.

Maria ♥ sa...

Felix bror heter Josef och båda heter Rosén i efternamn. Tror jag. De har en syster också som heter Li men hon heter Stanley i efternamn. Nej, det var separata glassar! Jag vet inte om jag hade gillat båda i en och samma. Men två goda saker tillsammans kan ju inte bli dåligt?

Kristoffer Lindh sa...

Jag och Josef har varit kompisar sedan 1988 (20 år sedan i år!)och jag har haft mamma Karin som Dramalärare i gymnasiet. Vi träffas inte skitmycket nu för tiden, men då oh då. Felix och Li har jag nog inte sett på 10 år. Hälsa Felix!

Anonym sa...

Hejsan,

Jag heter Dawid och är 30 år och jobbar med försvarsmateriel. Din blogg är nog faktiskt den enda som jag verkligen läser och nästan blir besviken på när det inte finns ett nytt inlägg.
Jag hittade din blogg när jag letade efter tuffa hattar.
Även om jag inte alltid håller med dig politiskt så har jag fått uppfattningen av att du efterforskar det du tycker (?). Jag tänker exempelvis på det du skrev om kycklingkött för ett tag sedan.

Du har inspirerat mig till den grad att jag odlar mustasch istället för skägg, att jag snart börjar raka mig med rakkniv istället för hyvel, att jag röker pipa igen och att jag har hatten på mig när jag går ut med hunden :)

Bästa glassen är 88:an och söndagar är aldrig bra.

Egen stil rules!

Anonym sa...

Jag heter Tom Andersson och år 18 år.

Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade din blogg, men jag tror att det var under en av mina nattliga sökningar efter frockcoat,knäppkängor eller stärkkragar...

Vad skall man annars säga om mig? Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att jag är fixerad vid 1800-talet, eller ungefär åren 1840-1920. Både vad det gäller klädsel,litteratur och musik. Tidigare var jag mest intresserad av krigshistoria (en typisk "krigs-nörd om man så vill) men med tiden intresserade perioden som helhet mig mer och mer. Då konflikterna i sig inte är så intressanta i längden, utan anledningen att de blev till som intresserar och där man oftast finner svaret i dåtidens samhället etc.

Man kan sammanfatta det med att historia är mitt största intresse. Och att all historia intresserar mig mer eller mindre. Även Ryssland är ett av mina stora intressen (såväll historia som purfärsk politik,händelser etc.)

Merparten av min tid spenderar jag framför datorn (tyvärr) men annars gillar jag att läsa och även skriva, även fast det aldrig har blivit något spektakulärt skrivet. Den senaste har jag läst mycket av skräckförfattaren H.P lovecraft men läser även en hel del av vad som brukar kallas klassiker (åter igen historia).

Till slut: Jag föredrar glass utan pinne, vilken sort spelar ingen större roll samt att den perfekta söndagen är när man hinner med det man vill göra men endå kan ta det lungt.

Tror jag fick med allt.
/Tom

Anonym sa...

Javisst har du lyckats! Men det ar val det som ar charmen med bloggar; att man far ga in i nagon annans varld ibland och fa en slang av andras insikter och asikter. Jo, glassen har nere ar val under all kritik. Fast vi har en Kit Kat glass som ar helt sjukt god. Choklad, chokladsas och ett helt Kit Kat ran(??) i mitten. MUMS!

Kristoffer Lindh sa...

Dawid: Jag kommer nog blogga lite tätare efter sommaren, jag har varit lite halvdålig på att uppdatera under sommaren, hoppas du ha överseende. När jag skriver om politik försöker jag att ta upp ämnen som jag tror att inte alla håller med om. Det är ju ingen poäng att predika för redan frälsta.

Tom: Historia har alltid intresserat mig med. Men jag har varit lite svajig med mina intresseområden. Jag var som yngre helt besatt av medeltiden för att senare spetsa in mig på sent 1300-tal och nu mest 1800-talet. Men en period var det bara marin historia jag ägnade mig åt. Jag är nog mer intresserad av arkeologiska lämningar än skrivet material, men det kan bero på att jag pluggat en massa arkeologi i mina dagar.

Anonym sa...

Jag heter Roderick Folde och är en man på 29 år bosatt i Göteborgsområdet. Jag hittade din blogg efter att du varit med i ett SVT-program och jag jag fann dig intressant då jag själv är trött på den eskalerande stilförslappningen i dagens samhälle.
Min favoritglass är vaniljglassen från Häagen Dazs även om jag sällan äter glass.
Den perfekta söndagen spenderar jag på att avnjuta en bra föreställning om det så må vara en bra teaterpjäs eller en opera. Jag arbetar för övrigt på Göteborgsoperan som materialansvarig.
Mina stora intressen utöver kläder är filosofi och historia.

Mvh, Roderick

Pär sa...

Bäste herr Ungfarbror,
Jag har varit inne och läst din blogg ett bra tag nu, efter att ha hittat hit via någon matsida som du hade kommenterat. Sen har jag lämnat kommentarer här om både velocipedundervisning, modist- och hattmakarkurser, kravkyckling och annat.

Gillar som du förstår det du skriver och står för, och hoppas därför att du inte tar illa upp för att jag länkar till dig på min egen blogg: http://gladigrytan.blogspot.com

Nystartad (delvis inspirerad av dig), men oj vad den kommer att växa... ta gärna en titt då och då!

Min favoritglass är ett rån med tre kulor: polka, smörkola och ägglikör.
En perfekt söndag tillbringar jag med min fästmö, äter och dricker gott, och flanerar i våra härliga hemmakvarter här i Stockholm.

Kristoffer Lindh sa...

Roderick: Vilket härligt yrke du måste ha! Det är mustigt att jag fortfarande har kvar läsare som hittade hit via TV-inslaget.

P.: Hoppas du sätter i gång med hattmakeriet, det är verkligen skojjigt. Klart du ska länka till din blogg, länkar är det som ger läsare. ägglikör är en riktigt god glass.

Martina sa...

Hej! Jag heter Martina, är 26 år och utbildad bibliotekarie (men söker fortfarande med ljus och lykta efter mitt första biblioteksjobb...); jag hittade hit via Lilla Duktig som hade en länk till Ung Tant, och därifrån hit... jag läser även Ung Tants blogg regelbundet! Jag tror på att bejaka min inre tant lite då och då =).

Min favoritglass är Ben & Jerry´s Chocolate Fudge Brownie (tätt följt av samma tillverkares övriga chokladglassar) och den perfekta söndagen är en dag då det hällregnar och jag kan grotta ner mig i soffan under en filt med en kopp te och en bra bok.

Förutom att jag är bibliotekarie så har jag även en fil. kand. i historia, och jag är oerhört fascinerad över att nån faktiskt anammat en klädstil som var modern för 100 år sedan. Men varför inte? Om 1960, -70 och -80-talen kan bli trendiga igen, så varför inte 1910-talet? Eller 1880? Eller varför inte empirestilen, den var ju himla tjusig.

Anonym sa...

Jag hittade din blogg via taffel.se.

Äter inte så mycket glass men söndagar är trevliga, mina drömmars söndag irrar jag runt i skogen eller driver runt på havet. Skulle gärna göra det vilken dag som helst, förresten.

Kristoffer Lindh sa...

Martina: Ja. hällregn kan vara underbart en söndag. Hoppas du hittar ditt jobb snart, kan tänka mig att det inte är den lättaste branchen i världen att hitta jobb i.

daniel: Både skogen och havet är härligt, men jag har dålig tillgång till havruntränning, det måste jag åtgärda någon gång.

Emma sa...

Hej! Jag heter Emma och är 18 år, bor i Blekinge, men ska snart börja studera till lärare i Växjö. Jag älskar verkligen gamla kläder och saker och allt gammaldags i allmänhet. Avundas verkligen din stil ^_^ Ändå brukar mina vänner tycka jag är tant... Hittade hit när jag googlade äppelknyckarbyxor :) För tillfället är jag sjukt sugen på hallonsorbet, annars är Ben & Jerry's Peace of Cake sjukt god! En bra söndag så slöar man, läser någon bok, bakar något gott ^_^

Kristoffer Lindh sa...

Grymt att du ska bli lärare. Vad för slags lärare? Själv pluggar jag till lärare för sexårsverksamhet till sexan. Äppelknyckarbyxor är väldigt svårt att få tag på konstigt nog, man hittar dem i jaktbutiker, men de kostar en smärre förmögenhet. Jag har haft svåra sorbetperioder, men det var länge sedan nu.

Emma sa...

Jag ska bli lärare i engelska, för senare år/gymnasiet. Det ska bli kul, lärare är ett av de yrken jag tror jag passar som :)
Att de ens har äppelknyckarbyxor? Lite förvånande, men bra, det är så snyggt ^_^

Kristoffer Lindh sa...

Det behövs verkligen bra lärare. Jag riktar in mig på matte och Svenska. Jägare är nog ett konservativt släkte, så de använder nog äppelknyckarbyxor av gammal hävd.

Anonym sa...

Hej Farbror!
Amanda heter jag, är 22år och bosatt i Uppsala. Hittade hit (som så många andra antar jag) efter jag hade sett dig på teve. Älskar din stil och inställning till stil överlag, det känns skönt att det finns annat än blondinbella och king ungefär. är galet intresserad av herrmode, minst 100 år gammalt. Tyvärr känner jag att jag inte har så mycket tid att sätta mig in i allt jag vill, men det kommer när det kommer. Jag jobbar f.n. på hotell, men har drömmar om att bli modist eller sadelmakare/skomakare (göra skor från grunden då, ej jobba i en klackbar...), jag lovar att du ska få rabatt när den dagen kommer :P
Söndagar spenderas helst med en katt, partner och en x-files-box!

Kristoffer Lindh sa...

Hej Amanda. Jag ser fram emot att få bställa skor av dig i framtiden. Jag har inte ansträngt mig så mycket för att sätta mig in i sekelskiftesstil, det har fått mogna lite pö om pö.

Pia Wester sa...

Hej Unga Farbrorn! Hittade precis hit genom Little Peache. Såg dig på tv i våras och strax efteråt så passerade jag dig på gatan på Söder. Du var så fin!
Även fast jag på ett sätt är en del av "industrin" så är min vision att mode och kläder ska vara något som är roligt och utgå från en själv snarare än att dikteras av en massa pinnsmala "know-it-all"s som bara skapar osäkerhet.
Min favoritglass är min mans hemgjorda vaniljglass utan minsta tillsats, smakförstärkare eller kemikalie. Söndagar brukar jag tyvärr mest jobba, men jag ska skärpa mig och försöka vara mer ledig och med familjen på helgerna framöver :-)
Ha det bra!

Anonym sa...

Gun heter jag och jag gillar när folk klär sig efter eget huvud.
Hur jag hittade hit: Sökte på Martin Emtenäs och vips så var jag här.
Favoritglass: GB Big Pack Ischoklad är jättegod! Nästan allt med choklad är gott...
Härlig söndag skall börja med sovmorgon och en långfrukost utan stress. Sen får det gärna vara bra väder så man kan vara ute. Gå en sväng upp på berget kanske? Kvällen avslutas gärna med ett varmt bad med sin käraste och en konjak (ja man kan dricka konjak på en söndag kväll, det går bra)

Kristoffer Lindh sa...

Free Fashion Pia: Det känns coolt som fan att du kännt igen mig på stan måste jag säga. Att vara en del av industrin gör dig ju inte till bad guy per se. Det finns många inom branchen som är grymma, du till exempel.

Alias Kvasthilda: Vi borde starta en fanclub för Martin Emtenäs. Jag spenderar gärna söndagar på berg, men det är sällan jag får tillfälle.

Anonym sa...

Hej!
Jag är nog den tredje eller fjärde Maria som svarar på det här inlägget, men jag börjar vänja mig vid att inte vara ensam om mitt namn!
Jag har precis börjat läsa till lärare med inriktning textilslöjd vid uppsala universitet och jag blev tipsad om din blogg när jag gick en kurs i hattsömnad för Kerstin Carlefalk i somras och jag antar att vi kommer att ses i hennes ateljé när tillfällena dyker upp i höst.
Godaste glassen är polkaglass eller min egen hemlagade blåbärssorbet.
En bra söndag börjar med ett långt telefonsamtal med en nära vän om vad som hände kvällen innan. Sedan fortsätter den med en ljudbok och ett broderi.

Kristoffer Lindh sa...

Hej svejs Maria. Som du säkert förstått så tycker jag att lärare är the shit. Textillärare är inte dåligt det. Jag hade funderingar ett tag på att bli träslöjdslärare, men det ser inte ut att bli så. Hoppas vi ses på hatteljén, jag kan knappt hålla mig.

Anonym sa...

Jag är en 40-årig arkivarie, 78-varvarsamlare och klädfetischist som gått i kavaj och fluga ända sedan gymnasiet. Jag hittade Din blogg genom att min mor berättade att hon sett en intervju med Dig på TV och trodde att den kunde intressera mig. Därför letade jag upp den på SVT:s hemsida och hittade sedan därifrån vidare till Din blogg. Jag skulle ljuga om jag sade att jag läser den dagligen och frenetiskt, men då och då tittar jag in och uppdaterar mig samt njuter av bilder på vackra plagg. Detta är dock första gången jag skriver ett eget inlägg här.

Själv odlar jag en stil som väl är ett par-tre decennier "modärnare" än Din, och som har sin bas i klassiskt brittiskt herrmode à la 1920- och 1930-talet. Några exempel ur garderoben kan betittas i detta fotoalbum på Facebook:

http://www.new.facebook.com/album.php?aid=11884&l=9cc4d&id=591030825

Min favoritglass (om vi talar om pinnar) finns inte längre. Den hette boccia och plockades bort ur GB:s sortiment för många år sedan.

En bra söndag utmärks i första hand av att den är blank i almanackan, d v s att den är öppen för att göra vad man har lust med när den väl infaller.

Vänligen
Fredrik

Anonym sa...

Jo, så här var det. Jag har nyligen startat en personlig blogg som handlar om mig och hur det är att ha mustasch. Så jag kom att tänka på det här med mustaschvax, något som jag aldrig provat. Hade inga planer på att göra det heller, men ville veta mer om det, så jag googlade "mustaschvax" och då var du fjärde träffen. Bloggnamnet lät lovande och levde upp till förväntningarna!

Förresten, du är lite lik en av killarna i Varanteatern. Har du hört det förr?

Anonym sa...

Just det ja. Min favoritglass är GB Sandwich och en söndag spenderas bäst med filmmys och gott sällskap!

Kristoffer Lindh sa...

Fredrik: Hej och välkommen. Grym outfit du har. Kanotiärer är verkligen tjusigt, jag har inte haft turen att hitta någon i min storlek, men jag funderar på att göra en egen.

I mustachen på Rickard: Det är verkligen ett grymt ämne för en blogg, keep it up! Jag har inte den förr, men jag kan tänka mig vem det är jag är lik.

Anonym sa...

Tack!

Ja, det var de som gjorde Varan-TV för många år sedan och är även bakom bandet "Tyskarna från lund" och lite sånt. Hur grymma som helst. ;)

Här är det kille nummer tre från vänster på översta raden:
http://hem.passagen.se/orstrom/varanerna.jpg

Anonym sa...

Tack för välkomsthälsningen Kristoffer! Jag har aldrig hört benämningen "kanotiär" förut men gissar att det är en svensk översättning av "boater" och syfar på halmhatten i ett par av bilderna? Jag är faktiskt lycklig ägare av hela två sådana; den första fick jag i present för många år sedan, men den andra hittade jag så sent som i somras på antikmässan i Helsingborg, och där såg jag flera sådana hattar (dock bara en i min egen storlek). Över huvud taget är denna mässa ett bra ställe att hitta olika äldre kläddetaljer och accessoarer (t ex lösa krag- och bröstknappar, klockkedjor etc) på.

Rickard: jag hittade mustaschgruppen på Facebook via Din blogg och har gått med. Självfallet bör man ha vax i mustaschen - en nedhängande mustasch är en ledsen mustasch!

Fredrik

fröken lila sa...

hej, då var det dags att presentera sig. jag heter lena, är också känd som fröken lila, och är en ung tysk dam på 25 år som läser kulturvetenskap och jobbar som svensklärare.
jag är ganska intresserad av modehistoria och hur man kan uttrycka sig genom kläder. ja, och så försöker jag fortfarande hitta min egen stil, och låter mig gärna inspirera av andra bloggare.

din blogg hittade jag genom en kommentar du skrev i little peaches blogg, och jag tycker mycket om hur du skriver och att du har mycket vettiga åsikter och att du har en väldigt inspirerande stil.

ja just ja. glass. min favoritglass heter hot chocolate och finns att köpa på en glassbar i berlin, det är en mörk chokladglass med chili och syltade jordgubbar.

Anonym sa...

hej du
Marlen heter jag är en stickande frisör. Och aspirerande svampplockare. Annat än kantareller alltså.
Jag hittade hit via fröken Lilas tips.
En bra söndag? hmm Kolla på Engelsk kostymfilm och sticka. Kanske pen tur i skogen med nya svampboken o högsta hugg. Favoritglass är svårt att välja. GBs grekisk yogurt och honung får det bli.

Hans Georg Lundahl sa...

Fraan Annelis blogg. Intet Ung Tant, utan Jeu de Rôles ...

Min profil är ganska talande tror jag.

Jules sa...

Det är jag som är Jules - fast det har du säkert redan förstått. Är en frusen och anemetisk norrlänning som 'går igång' på Shabby Chic och trädgårdspåt. Gillar hattar, mössor och kepsar och pja det mesta man kan ha på huvudet. Jag följer inte modet - jag har på mig det jag tycker är bekvämt och varmt.
Hit hittade jag när jag googlade på chokladkaka med salt, ty choklad är en annan passion jag har. Mörk härlig choklad. Filmen Chocolat är en av favoritfilmerna liksom Amelie från Montmartre.
Jag bloggar och min blogg är en sån där 'hejcon bejcon' blogg - om allt och inget. Jag har ingen linje eller tema jag följer. Det som händer det spottas ut - ostrukturerat med andra ord. Fast det e bra att jag har en sån blogg då mitt 'irl' liv är väldigt pedantiskt.

micho sa...

hej hej!
hittade hit genom att googla "damasker" eftersom jag vill köpa sådana. och det här är ju bästa modebloggen ever!

Arekusandaa sa...

God Dag!
Jag heter Alexander och är 15 år (född '93). Hittade denna blogg genom google.se då jag, om inte minnet sviker mig totalt, sökte efter hattar. Fattade genast tycke för Eran stil, och har sedan läst inläggen lite då och då när man haver tid.

Min favorit-glass är nog lakrits-puck, chokladglass eller gammal hederlig vaniljglass. Vad har Ni för favorit-glass?

En härlig söndag är att spela rollspel med vänner, läsa böcker och dricka varmt te eller kanske bara leta fina kläder.
På tal om kläder, så uppskattar jag din stilm mycket. Väldigt inovativt i en tid med mode-facism och hat mot de som intet följer strömmen.

Detta var väll allt för mig, hoppas ni får en trevlig kväll :)
// Alexander (Arekusandaa)

Anonym sa...

Hej hej på dig! Jag har läst din blogg ett tag nu, den är fin. Hittade hit då jag googlade på Martin Emtenäs :D Chokladglass! En härlig söndag, hmm. Kanske med en promenad en fin dag i maj. Eller bakishäng hos en kompis. Eller en fika, på stan eller hemma. Gillar dina hattar!

Hans Georg Lundahl sa...

Chokladglace?

Hemmagjord, recept på? Hvar?

Har sjelf ett recept på glace, choklad, alt. kaffe, thé et c på min blogg recipes from home and abroad.

Anonym sa...

Maija heter jag och jag är 15 år. Jag klickade precis in mig på din blogg för första gången och jag den verkar hemskt söt. Fast inte på ett nedlåtande sätt då.

Min favoritglass är helt klart godisbomberna från Ben & Jerry's. Vet inte ens om de borde få kallas glass, så mycket annat som de innehåller haha.

Den perfekta söndagen spenderas görandes ingenting. Som idag till exempel, jag gick upp för kanske en timme sedan (det blev lite sent igår) och har hittills bara läst bloggar. Nu ska jag snart iväg till köket och slänga ihop något gott och efter det väntar mys med en fin pojke framför Ghost World. Très bien.

Hans Georg Lundahl sa...

Maija, amerikanska glace, till skilnad från italiensk är väldigt mycket annat än glace. Gissa hvilken kultur icecream sundae kommer från?

Anonym sa...

Mycket om mej har du nyss fått vata i din senaste blogg, Mycket mer än vad jag tycker om glass, så det är onödigt att upprepa det här. Men jag kanske är din äldsta läsare ? Ja, min kropp vill säga. Hjärnan tror jag är ung än så länge ? ;-)

Anonym sa...

Nu har jag ju tittat massor av gånger på den där gulliga bilden utan att svar på frågorna... nu börjar det bli dags att leverera.

Jag heter Emma och brukar säga att jag föder upp nakenkatter men än så länge har jag inte haft en enda kull men jag har ett stamnamn (S*velvetgargoyle). Jag har spelat din dotter och ibland äter vi panerad ost.
Jag tror att jag hittade hit via vardagsmat.
Min favoritglass är nog marängsvishen på Grill™ med grillad banan, chokladsås, hemmagjord maräng och nygjord glass. Men i en kiosk köper jag gärna pepparkakssandwich.
Hur man får till en riktigt härlig söndag beror på årstiden tycker jag. Är det kallt så gärna några kompisar, film och kuddar. Är det sommar, ett gäng kompisar på solvarma klippor vid en sjö/havet kanske?

Anonym sa...

Jag heter Sarah, är 17 och är mycket för antikastilen. Såsom 40-50talet, och slutet av 1800-talet.
Intressen är sy, tv-spel, måla pga jag är konstnär och har varit det 3 år nu. Haft utställningar och sånt. Sen gillar jag att fotografera, och blir mycket fotograferad. Och älskar kultur. Ska själv bli flygvärdinna.

Jag hittade hit ifrån min kompis blogg. Hon länkade och berättade gott. Min favoritglass är nog alla glasser med tillbehör. Till exempel sylter, flager av choklad och etc.
Sen hur man gör en riktigt trevlig söndag är nog att träffa någon, kanske en hemma kväll med te och ljus med ett trevligt snack och sånt. Du har en jätte trevlig blogg! Kolla gärna min!

Åsa sa...

Jag hittade din blogg när jag sökte på Stenbär! Häftigt va?!

Du verkar vara en skön man med egen härlig stil. Jag ska tipsa mina vänner om din sida.

Jag älskar vaniljglass med bär -gärna varma hjortron. Åkerbär (godast av dem alla men ack så få de finns och de är arbetssamma att plocka) Hallon är gott. Jordgubbar gillar jag färska.

I somras fick jag en ny favorit med lemoncurd.... jag kan fortsätta hur länge som helst.

En skön söndag - sovmorgon, lång promenad till Kroktjärn där jag äter medhavd frukost med döttrarna.

Lugnt och skönt, kanske kommer några vänner eller släktingar förbi och äter middag med oss.
Wokade laxkuber, grönsaker och quinoa med en god dressing.

Kvällen avslutas med läsning av en god bok.

Natti natti vid halv tolv så att man orkar med arbetsveckan som kommer.

Hans Georg Lundahl sa...

på tal om glace: fins gammaldags vanille ännu i sortimentet?

Anonym sa...

Hej! Jag hittade hit från One Dreamy Closet. Läste där att du ska öppna Etsy-butik. Intressant! Fin logga förresten, påminner mig om en brosch från Dada's diamonds. :)

Söndagsdrömmen just nu är att vakna med min älskling, mysa hela förmiddagen och sedan promenera/hälsa på vänner/pyssla resten av dagen. Favvoglassen är choklad + chili eller ingefära.

Anonym sa...

Hej! Jag har läst din blogg väldigt länge nu och tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv som jag ser att andra också har gjort.

Jag heter Alexander och är en aning besatt av både hattar och kostymer á la 1800/tidigt 1900-tal och jag hittade hit för första gången genom ett forum på helgon.net där jag frågade om old fashioned kläder och någon länkade hit och jag fastnade direkt :)

Har planerat att tillverka mig en egen hatt av något slag och tyckte därför att dina inlägg där man fick följa din tillverkning var mycket intressant.

Favorit glass är marängswiss (köpt sådan då marängen är härligt kladdig i dem) och för att få till en bra söndag så krävs det inte särskilt mycket, bra väder så att man kan slappa i solen och ta en fika eller något i den stilen.

Långe sa...

Hej!
Jag fastnade ganska nyligen för din blogg efter att ha snubblat in på den via div länkar när jag letade efter material till ett Steampunklajv.

Mitt namn är Christian men kallas Långe (av den ringa anledningen att jag är ca 2m lång). Jag läser själv till lärare (slöjd+NO) och sysslar ganska mycket med lajv och historiskt återskapande. Jag är dock främst en hantverksnörd som ofta roar mig med att sy, nålbinda eller sticka. Din blogg har definitivt gett mig idéer på plagg jag vill sy - jag ska bara fixa mer skjortlinne :D

När det gäller glass så finns det få saker som är bättre än min mors hemgjorda jordgubbssorbet, såklart gjord på egenodlade jordgubbar...

Bra söndagar växer inte på träd utan man måste ta chansen när man får den. Helst ska man, utvilad, gå upp ganska tidigt och bara sitta och insupa den varma morgonsolen i köket. Lyssna på P2 och ta tid på sig att äta frukost. Sedan kan man gå ut i parken med något handarbete och sitta och arbeta medan man ser folk strosa förbi...

josefin sa...

Hejhej. Jag heter Josefin och är 18 år. Jag tycker att mitt namn är det finaste i världen och gråter alltid när jag läser tidningen, både för att jag tycker att regeringen förstör så mycket och för att omvärlden också förstörs men rätt ofta lyckogråter jag också under min tidningsläsning. Jag ska jobba med bistånd när jag blir vuxen och min absolut största rädsla är att bli rik. Att bo kvar i Sverige resten av mitt liv är också en rädsla jag har..

Jag hittade hit genom Annika Marklunds blogg och har hittat hit några gånger förut och alltid fastnat.

Min favoritglass är en australiensisk isglass som är helt vit. Den smakar lite som sias limesorbet. Lemoncurdglassen är himla god.. och chokladglass.. fast den godaste glassen jag ätit åt jag i Italien, men det är så tråkigt förväntat.

Det finns många alternativ till en bra söndag. Att titta på serier och äta chips hela dagen tycker jag är himla skönt. I söndags var jag med tjejen som kommer att bli min sambo, vi pluggade och tittade på tv och tog det lugnt, och mot eftermiddagen kom ett gäng av våra vänner och vi åkte kundvagn, brottades och skrattade så mycket att vi dog. Det var en himla fin söndag. Annars kan man hångla hela dagen, men då måste man ju ha nån att hångla med.

Och nu har jag svarat jättelångt. Nåja. Ha det fint =)r

Helene i enga sa...

Hei, fant bloggen din via det norske D2. Hattene du lager er bare helt fantastiske. Jeg har lagt en lenke til din og Ung tant's blogger, samt tatt et hattebilde fra bloggen din. Håper dere synes det er greit?

Kristoffer Lindh sa...

Det går alldeles utmärkt det. Välkommen till bloggen förresten. Till hösten kommer fler snygga hattar.

Ammelie sa...

Hej!
Jag hittade hit från en annan blogg tillhörandes en Maria (Your other left) och föll genast. Jag snubblar sällan över bloggar som orkar hålla sig till en och samma stil alltigenom, både i typ av inlägg, layout och allt det där - över en längre tid. Kudos to you!
Min favoritglass torde vara kulglass med melonsmak eller möjligtvis blåbär.
En bra söndag inleds kl 8 med ett par nutellamackor, en kopp svart te och ett ägg som är kokt så att hälften av gulan är hård och hälften lös. Detta allra helst i kombination med en tidning av typen innehållandes faktiska nyheter. Efter frukost går man ner till sjön för ett dopp, torkar i solen på bryggan och resten av dagen ägnas åt att baka och umgås med goda vänner.
Det har varit trevligt att råkas, men nu måste jag ge mig av för att ordna sagda frukost. So long!

Vinternatt sa...

Hej!
Jag heter Emma, fyller 22 om några månader, och jag hittade hit via Google när jag sökte på "att göra en cylinderhatt". Jag har länge associerat ordet "blogg" med "blondinblogg" och blev positivt överraskad av att hitta en sådan här intressant blogg. Jag gillar verkligen din stil även om jag själv är lite mer åt det viktorianska sekelskiftesstilen med korsetter, "mormorskängor" och puffiga underkjolar vad gäller det kvinnliga modet, men du lyfter fram det underbara herrmodet!

Jag är en pysslande, "katt-tokig", smått förvirrad ung dam med en obeskrivlig förkärlek för masker, vackra gamla saker, medeltid och vikingatid, och tecknat. Jag gillar blommor, helst lite konstiga blommor, men är inte lika duktig på att hålla liv i dem. I framtiden skulle jag vilja jobba som maskör för film eller teater.

Favorit glass är polkaglass (ja, som i polkagris) och en härlig söndag skulle nog vara att ta en mystur ut i skogen en lagom kall vinterdag (vilken årstid som helst är ju mysigt men jag gillar vintern bäst) med kompisarna eller familjen och grilla korv och ta med sig varm choklad och på kvällen gå på en riktigt bra bio (jag älskar bio).

Junior sa...

Jag är en scoutledare som har fått för sig att filthattar av piratmodell kan väl inte vara så svårt att göra, utan att ha en blekaste aning.
Så jag är ute och letar efter hur man gör... och om 10-12 åringar skulle klara av det.

Hans Georg Lundahl sa...

Tycker i så fall att scoutcorpsen gör väl i att bjuda in Unge Farbrorn!

(mitt eget svar är längre upp, evt med enb förnamn Hans)

Anna | Mormor hade stil sa...

Hittade hit via vår gemensamma hattfröken (jag är nybörjare och gick helgkursen nu i helgen).

Min "favoritglass" är marängsviss.

Min bästa söndag är antingen långpromenad (dock inte så här års) eller att pyssla.

ChristinaNA sa...

Vart får man tag på hängslen med skinnstroppar numera? Sökt med ljus och lykta, men inte lyckats få tag på några alls! Helst randiga! Hjälp!

Kristoffer Lindh sa...

Hängslen med skinnstroppar finns i en del herrekiperingsaffärer. Bor du i Stockholm kan du kolla på Georg Sörman vid Fridhemsplan. Annars kan man köpa på nätet, min favorit är www.darcyclothing.com