Torkade kryddor ses gärna som sämre än färska, och jag är inte sen att skriva under. Men det finns åtminstone två undantag till den regeln: dragon och ingefära. Dragon smakar helt enkelt bättre som torkad. Ingefära smakar inte bättre, men annorlunda. Torkad ingefära har egenskaper som färsk saknar och tvärtom. Den torkade ingefäran har en murrigare smak och en varmare styrka som passar väldigt bra till bland annat torkade fikon, en av min favoriter bland torkad frukt. Jag gör Chutney och marmelad på duon, kryddar fläsken med ingefäran och späckar det med fikonen och har dem i fukostmüslin. Det finns givetvis ännu mer att göra med denna fabulösa kombination som kan vara både murrig och fräsch på samma gång
Så: Hurra för torkade fikon och torkad ingefära!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Till jul blir det chokladgodis, ofta med fikon och lite ingefära. Mums.
Det ska jag testa! om jag kommer ihåg det tills jul vill säga.
Skicka en kommentar