torsdag 26 juni 2008

Martin Emtenäs är bäst!


Hoppas ni sett Mitt i Naturen med nya (tja, nya och nya, men den senaste i alla fall) programledaren Martin Emtenäs. Han är kanske den bästa programledaren i SVTs historia.

15 kommentarer:

Ung tant sa...

Jaa! Hurra för Martin Emtenäs!

Jag vill ha hans jobb dock.

Anonym sa...

Han är helt ljuvlig. Söt som socker, len som min ena katts päls och hans röst är som regndroppar mot ett fönster. Allt fantastiskt såklart!

Anonym sa...

Jag vill ju hoppas att du, trots att detta är en blogg om stil, inte syftar på att den här typen skulle vara någon slags beundransvärd individ på just det planet. Människan har ju av allt att döma haft den rent skitiga smaken att bära nåt slags uttvättad gammal t-tröja på sig i tv. Sånt borde förbjudas.
Och det är inte att hoppa på någons personliga smak. Utan bara att påpeka personens tragiska brist på sådan.
Människor som går omkring offentligt i underkläder kan man ju inte ha någon repekt för.

/Roderick

Kristoffer Lindh sa...

Nina: Du slår huvudet på spiken

Roderick: Jag har faktiskt inga problem med andra som har uttvättade T-shirts. Folk som inte bryr sig om kläder ska inte behöva bry sig om kläder. Fler oestetiska inslag i TV!

Anonym sa...

Kristoffer:
Jag förstår inte riktigt resonemanget i "fler oestetiska inslag i TV". (Såvida det inte var någon slags protest mot mitt inlägg?)
Eftersom att du är en man som bryr dig såpass mycket om estetik att du har en stilblogg, och dessutom ofta verkar romantiskt drömma dig tillbaka till förra sekelskiftet då samhället var mer stilinriktat, är det nära nog som om Gudrun Schyman hade sagt "fler män i politiken" eller Jan Guillou hade sagt det motsatta.

Sen inser jag ju att jag inte på något sätt kan få folk att sluta klä sig illa men jag kan fortfarande störa mig på hur dessa människor förfular världen. Tänk hur mycket vackrare vilken stadsbild som helst t.ex. hade varit om folk lade ner lite energi på att se respektabla ut.

/Roderick

Anonym sa...

Om jag lägger mig i och enbart stör så ber jag om ursäkt, men bara för att man själv har en stil betyder inte det att man har några starkare synpunkter på hur andra klär sig.

Och som jag har förståt det handlar bloggen inte så mycket om att kommentera andra stilar som byggandet av den egna stilen. Som Kristoffer själv har skrivit:
"Det viktiga att du trivs med dig själv, inte att de andra trivs med dig."

Sedan får man väll kommentera personens stil om man känner det behovet, det verkar dock inte ha varit poängen med inlägget.

/Tom

Kristoffer Lindh sa...

Jag tycker Tom uttryckte det väldigt bra. Jag tycker mycket om stil, men tycker samtidigt att det kan vara skönt att det finns inslag i samhället som inte är så stilfulla. Jag älskar gott öl, men är ändå glad att det finns vatten att dricka till maten ibland.

Anonym sa...

den som anklagar herr emtenäs för att förfula världen är fullkomligt ute och cyklar i mossen. Jag skulle snarare sägar att han förfinar och förbättrar världen på alla tänkbara sätt.

egentligen vet jag inget om någon gammal tshirt, men det nu är så att han burit en sådan så tillför detta mer till förfiningen än något annat.

hurra för människor som är som dom är, även om det är med tshirt i tv, och usch för folk som inte har något bättre för sig än att leta fel på andra.

Anonym sa...

Han är underbar .Jag är nästan lite kär i honom .

Anonym sa...

Ja han är söt och det märks att han verkligen är intresserad av det han gör i programmet.
Och jag är också lite kär i honom.

Anonym sa...

Oh, och han är så lik min pojkvän att jag blir alldeles till mig när jag ser Mitt i naturen, gräsänka som jag är för tillfället. Tänkte kommentera under "Vem är du?", men mitt internet tillåter inte att jag hoppar runt alltför mycket. So shoot. Jag är strax över 20 år fyllda, för tillfället bosatt i Göteborg men med en stor hemlängtan tillbaks till mitt skogiga norrland. Hittade hit via din unga tant (jag går btw under extranamnet "lillmamman"; klart jag måste spana in en likasinnad). Min favoritglass måste vara jordgubbsglassen från Häagen Dazs, även om jag äter det mesta som är kallt. En söndag ska spenderas med ovan nämnda glass, pussar och en stickning, allt när man sitter hopkrupen i en soffa. Tack för en trevlig blogg förresten, hit återkommer jag!

Anonym sa...

Självklart ser jag Mitt i Naturen varje vecka som en trogen beundrare av både programmet och Martin! Mer sympatisk människa hittar man inte. Och om era knäppa kommentarer om hans kläder... vill ni att han ska springa omkring i Gucci när han smyger på djur??? Han är programledare för ett NATURprogram, då funkar inte dyra (fula) kläder. Jisses. Förresten är han söt i allt, även dykardräkt.

Iaf, HURRA FÖR MARTIN!

Kristoffer Lindh sa...

Johanna: Att ha en pojkvän som är lik Martin Emternäs är verkligen inte fy skam. Välkommen till bloggen, hoppas du få det trevligt här. Jag vill också lära mig sticka, men jag får väl nöja mig med att göra hattar...

Hanna: Martin i våtdräkt ger mig rysningar av vällust. Han är bäst!

Anonym sa...

Varjde dag är en ren njutnung (nåja, oftast). Det enda läskiga var när jag upptäckte att dom t.om. använde likadana randiga, röda hårsnoddar. Vaad? Nåväl, jag tror jag läst igenom hela ditt och din tants bloggarkiv nu; kanske lite stalkervarning, men ta det hellre som en komlimang. Dessutom är det bra mycket roligare än göra efterforskningar om cellodlingsbetingelser, som var meningen. Ni är nu officiellt mina smyg-idoler. Jag hoppas att jag är riktig tant om några år, jag med. Trevlig fortsatt vecka.

Linn The Pink Viking sa...

Ojoj, jag hittade inte detta inlägget förrän nu, augusti 2009, men jag älskar också Martin Emtenäs och kände att jag behövde dela med mig av detta faktum. Jag tittar på programmet slaviskt varje vecka och har döpt om det till "Martin i naturen". Martin i våtdräkt ger också mig rysningar av välbehag, eller bara Martin i vadsomhelst! Och när det gäller Martins "stil" så är det ju uppenbart att hans stil är skogsgubbestilen! Min kusin köpte för övrigt en mossgrön ylletröja som vi döpte till "Martintröjan". Hursomhelst, Martin, I love you, snälla bli min sambo istället!