fredag 10 april 2009

Lägg äggskalen på fågelbordet

På grund av försurningar har det varit dåligt med snäckor i svensk natur på sista tiden. Fåglarna äter snäckorna för att få kalk till sina ägg så nu när det är dåligt med snäckor blir äggen sköra. Man kan hjälpa fåglarna genom att lägga ut äggskal som de kan äta och därmed få i sig det nödvändiga kalket. Så nu när svenskarna äter 6 miljoner påskägg i timmen finns det mycket skal man kan ge dem. Så fyll fågelborden med påskäggskal.

5 kommentarer:

fröken lila sa...

här i tyskland finns det nog gott om snäckor, i alla fall där mina föräldrar bor. men, min mor brukar samla äggskalen till en gammal kvinna som har höns, för de behöver ju ocksá kalk.

Kommunist-tant sa...

det ska jag göra! bra tips

wassen sa...

Hejsan !

Har redan finkrossat och lagt ut skal från 20 ägg enligt din rekommendation. Ha en bra dag och GLAD PÅSK, Långfredagen till trots !

Millegrafos-Karin sa...

Aha, visste jag inte! Vilket bra tips.

Jag ska länka till ditt inlägg - precis som din unga tant gjorde.

God påsk!

Anonym sa...

Som hönsägare får man lära sig att vara mycket försiktig när man ger fåglarna äggskal - de måste vara tvättade och malda i mycket smått OM och OM man verkligen ska ge dem skal och inte hellre satsa på att köpa snäckskal. Det har nämligen visat sig att fåglarna kan få för sig att börja hacka på sina egna ägg i jakt på kalk. Kontraproduktivt va?