tisdag 25 mars 2008

Veckans smakduo: Spenat och muskot

Veckans smakduo kanske inte tar dig med storm, men under mina 3,5 år som vegetarian var den en räddning många gånger. I pajer och grytor eller en hemgjord Palak Paneer kan kombinationen göra succé. Både nöten och blomman från muskot går finfint och spenaten ska helst vara de där stora, lätt bittra bladen som kostar en spotstyvel på Hötorget på försommaren, mycket godare än babyspenat.

Så: Hurra för spenat och muskot!

5 kommentarer:

Anna sa...

Så det är SÅ muskot ser när det inte ligger i en påse! Fascinerande! Kan köttet runtom vara ätligt?

Kristoffer Lindh sa...

Ja, visst är den snygg? Om fruktköttet är ätligt eller inte är dock över min horisont.

Anonym sa...

Säger som anna, är det sååå nöten och "blomman" ser ut, otroligt vackert!
Gör oststuvade grönsaker nu och jag tror jag ska ha i muskotblomma.

Kristoffer Lindh sa...

Muskotblomma är riktigt smaskens, pinsamt nog har vi inga hemma.

Knit-Marie sa...

Ingen spenat utan muskot i det här huset....och lite socker.