måndag 22 september 2008

Hur jag fick tag på knäppkängorna.

Jag tänkte att ni kanske är intresserade av hur jag fick tag på mina knäppkängor. Jo, så här var det: Jag hade länge tänkt att jag, när pengar fanns, skulle skaffa mig ett par snygga damasker, så jag kontaktade Skomakeri Framåt i Gamla Stan för att be dem göra ett par åt mig. Men när jag väl var där fick jag syn på ett par tjusiga damknäppkängor och vi började prata om dem.

Det visade sig att de var beställda från ett tyskt företag som heter Harr som specialiserat sig på att göra skor åt teatrar och dylikt. Bland annat tillverkar de historiska skor på beställning. Så jag ändrade mig och beställde ett par knäppkängor i stället för damasker, valet kändes ganska enkelt måste jag säga.

I och med att de tillverkas på beställning har man ganska mycket att säga till om vad gäller storlek och färg. Man får själv välja vilket läder man ska ha och i vilka färger, och jag som har breda fötter fick äntligen ett par skor som inte är flera centimeter längre än mina fötter. Efter ungefär två och en halv vecka var skorna på plats, och gosse vad snygga de är!Nu undrar ni förstås över priset. Jo, de var inte snorbilliga precis: 3900 kronor fick jag punga ut. Men då har jag fått måttanpassade skor i en modell som annars inte går att få tag i i färger jag fått bestämma färg och en hållbarhet som är mycket längre än de flesta skor. Och det tycker jag nog är en riktigt bra deal. Här får ni se lite andra skor från Harr:7 kommentarer:

Anonym sa...

Är skorna randsydda? I sådana fall är det ju närmast per automatik bra kvalitet i dem.

/Roderick

Anonym sa...

Nyfiken.
Knäppkrok? Varför?
Hur fungerar den?

Mr Pettersson sa...

Även jag undrar hur knäppkroken
fungerar.

Anonym sa...

Grattis till ett par helt fantastiska pjuck!

Blev lite sugen på att beställa ett par själv. Ja, inte likadana förstås utan ett par egna specialare. Tänk att få välja läder och snitt och dessutom, måttade efter mina ankfötter...

Kristoffer Lindh sa...

Roderick: Jag har ingen koll på hur de är sydda, men skomakaren gick i god på att de var välsydda, och hon är beställningsskomakare så hon borde veta. Jag kan kolla med henne, jag måste ändå lästa ut dem en aning till så jag har vägarna förbi.

Örjan och Mr. Pettersson: Jag kan visa hur den funkar i framtida bloginägg. Men tro mig, man vill inte vara utan knäppkrok om man har äkta knäppkängor, att få i knapparna genom knapphålen kan annars bli ett helvete.

Daniel: Tackar så mycket. Jag tycker absolut att du ska beställa

Hans Georg Lundahl sa...

Knäppkängorna göra mig sugen att scanna in mina diagrammer öfver skosnörningar. Ni veta, sådana som punkare (?) och likasinnade pryda sina Doc Martens med.

Angelica sa...

Så elakt av dig att länka till Harr! Nu vill jag ju bara ha en massa läckra skor som jag inte har råd med.