söndag 14 september 2008

Svart trumpetsvamp

Vi var på landet i helgen, eller kanske skulle jag skriva skogen. För det kändes som att vi mest var ute i spenaten på svampjakt. Och vilken lyckad jakt sen! På lördagen var jag och Anneli ute och plockade. Vi hittade massor med trattkantareller och rödgul trumpetsvamp, ungefär fem liter plockade vi innan vi vände hem. I dag var vi med min syster och mor för att se om det fanns någon svart trumpetsvamp. Mamma har ett bra ställe, en vacker hasselskog (ska tydligen vara bra vegetation för svart trumpetsvamp). Det dröjde inte lång tid innan vi hittade får första trumpetsvamp. Och fler blev det! När vi kom hem hade vi plockat ungefär femton liter Svart trumpetsvamp samt ungefär tre liter taggsvamp.

Nu ligger hälften av trumpetsvampen (vår beskärda del) och trattkantarellerna utsprida på tidningspapper i lägenheten på tork. Det luktar skogigt här hemma nu, det är underbart. Svar trumpetsvamp som är min favorit bland alla svampar, och jag är smått besatt av svampar. Ni kan hajja att det känns som julafton.

1 kommentar:

Anonym sa...

jätte kul jag kommer ifrån England och blev svamp besatt för första gången när jag gick ute med min svärmor. Vilket tur ni hade att hittar så många på en gång, jag är svartsjuk HA HA.