torsdag 1 januari 2009

2008 - en resumé

Jag vet, det har gått en bit på året, men så blir det ibland. Jag har varit mentalt trött och saknat inspiration till bloggen. But here goes:

Året tog avstam med ett stillsamt nyårsfirande på tu man hand på Ornö. Det var verkligen skönt att slippa fester och fylla och en årsstart med huvudvärk. Nyårslöftet blev att ställa högre krav på matproducenters miljöansvar, ett löfte jag i alla fall försökt leva upp till.

Januari bjöd på två stora händelser. Den första var en långweekendresa med Anneli och min familj till Trapani på Scicilien där vi firade min systers 30-årsdag. Det var oerhört vackert och trevligt där och vi åt en carpaccio som var bortom denna värld.

Den andra händelsen inträffade samma dag som hemkomsten från Scicilien: Jag började på hattkurs. Och som ni som läst bloggen en del vet så har hattmakeri verkligen blivit min grej. Jag kan inte tänka mig att jag någonsin tröttnar på detta underbara hantverk! Pappa blev så avundsjuk att han senare på våren också började.

Februari spenderades mycket till fots på promenader genom staden och naturen och vi drömde om att någon gång kanske flytta. Jag skaffade också en redig mustasch som jag fortfarande trivs väldigt bra i.

I mars började vi titta på lägenhet och i April köpte vi den. Det gick verkligen undan. Samma dag som det blev klart med lägenheten ringde en kvinna från SVT och undrade om jag ville bli intervjuad om min stil i programmet Sverige! Självklart ville jag det.

I Maj hade vi sålt vår gamla lägenhet till ett mycket högre pris än jag vågat hoppas och flyttade in hit till Årsta. Vi kombinerade födelsedagsfest med inflyttningsfest och började forma vårt första riktigt gemensamma hem med Ekbuffé och gröna sammetssoffor. Dessutom har jag för första gånden en balkong och den har vi pyntat med blommor och trägolv.

Så fort jag blev klar i skolan åkte vi till Grekland. Det var Annelis första gång, men jag har varit där tidigare. Vi åkte till Syros, Serifos och Sifnos och spenderade även en dryg dag i Athen. Grekland har blivit mycket dyrare och lite sunkigare sedan jag var där sist och sega semesterdagar på stranden var inte riktigt vår grej. Men all in all så var det ändå en trevlig resa med välbehövlig avkoppling.

Midsommar firades på varsitt håll. Anneli åkte till moster på Ingarö och jag drog till Gotlands sydspets och firade en väldigt mysig och vuxen midsommar och man kunde inte tro att medelåldern var så låg.

Vi prövade mirakelfrukt och jag hade provning med Lisa och andra på matlabbet. Att äta rabarber efter att ha ätit mirakelfrukt är verkligen en upplevelse.

Resten av sommaren jobbades det ganska mycket och jag började träna med Wii Fit. Jag önskar att jag haft mer tid att åka ut på landet och haft mer tid för bad. Men det önskar jag varje sommar.

På hösten kom hattilverkningen verkligen i gång. Totalt under året hann jag göra färdigt 10 hattar och jag har två till som nästan är klara. Jag fick hem ett par knäppkängor som jag beställt från en tysk skofabrik via Skomakeri Framåt i gamla stand. Jag är fortfarande upp över öronen förälskad i dessa kängor, men är lite för rädd om dem för att gå ut med dem i slaskvädret.

I oktober åkte jag på världens största spelmässa i Essen i tyskland för tredje gången. Det var som alltid en maffig upplevelse, men nyhetens behag har avtagit lite. Vi får se om jag åker nästa år.

Den första November fyllde tanten 30! Vi firade med familjerna på Ornö där vi åt tjälknöl och mös, et är så himla skönt att både jag och Anneli har så mysiga föräldrar. I November firades även Hattens dag med Anneli, pappa och en massa tjusiga damer på Rival i Stockholm.

December var som alltid präglad av julstök och vi började forma våra egna jultraditioner. Vi skaffade julgran och adventsljusstakar. Vi bakade nötkakor och fruktkakor, la in sill och hade oss. Julafton firades både hos mina föräldrar och med Annelis släkt hos henns moster på Ingarö. Det blev häktiskt men också väldigt trevligt. Så här i backspegeln kändes det som att julen blev väldigt kort. Kanske var det allt hattande eller kanske skolarbetsstress som förtog en del av julefriden.

Nyårsafton firades med Anneli, min familj samt Carro och Jens. Det var ett perfekt sätt att avsluta året. Årets nyårslöfte blev att gå ner i vikt och bli allmänt sundare.

Inga kommentarer: