fredag 16 januari 2009

Bankirens skjorta
Jag har av någon anledning aldrig skrivit om en av skjortorna i min samling. När jag tänker efter har jag nog inte skrivit om någon av mina gama skjortor. För jag har en del gamla grejer i gareroben. Den här skjortan syntes på min gamla header och var instoppad i ett par byxor som jag ska blogga om när jag kommer i dem igen.
Den här skjortan köpte jag på Old Touch i Vasastan och den kom från ett dödsbo på Östermalm. Skjortan är skräddarsydd åt en bankdirektör någon gång i mitten av 20-talet och tyget är verkligen underbrt. Det är i bomull men är alldeles silkeslent med vävda ränder. Tittar man noga på bilderna ser man dessutom att det är texturvävda ränder mellan de ljusa ränderna på skjortan. Verkligen utsökt. Skjortan är, liksom en del annat, för tillfället lite trång för mig, men om några månader ska jag nog kunna ha den igen.


5 kommentarer:

Maria ♥ sa...

Texturen!!! Jag blir nipprig, det är det snyggaste tyget man kan ha i skjortor. Diskreta detaljer, uh. <3

Kristoffer Lindh sa...

Ja, sånt tyg får man inte tag på nu för tiden. Det är verkligen underbart det där tyget.

Knit-Marie sa...

Har du såna finsaker i garderoben, så fattar jag att du vill slanka dig för att komma i dom.
Innan jag förstod det, kunde jag inte begripa varför du skulle behöva banta.

Kristoffer Lindh sa...

Då kan jag outa att jag har en BMI över 30 vilket betyder att jag av läkarvetenskapen betraktas som kraftigt överviktig. Det syns inte så mycket på mig och jag väljer ju gärna bilder att publicera på bloggen som inte framhäver mina former. Och det är lika mycket för hälsans skull som för utseendet.

Jules sa...

Vilken skatt du har hängandes i garderoben!
Jag är helt säker på att du tar dig i dina kläder.