onsdag 7 januari 2009

Framtidens mode 1930

På 30-talet bad man några modedesigners förutspå 2000-talets mode. Det är verkligen häftigt att se dåtidens framtidsvisioner. Se och njut.

8 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Det där med telefonen stämmer ju!
Annars ser jag mest hur svårt det är att frångå sin tids uttryck och tänka sig något radikalt annorlunda.

Deliana sa...

Jag älskar sådanna här gamla framtidsvisioner.

Vega sa...

"Oh swisch!"
Förtjusande!

Anonym sa...

Fast vi får väl vara glada att det inte stämmer, önskar dock att vi kunde se tillbaka lite mer på dåtiden vad gäller dagens mode.

Fredrik

Kristoffer Lindh sa...

Knit-Marie: Ja, det är fantastiskt att de prickade in det.

Deliana: Jag har sett någon gammal rysk journalfilm som förutspår att vi kommer ha induktionsspis i framtiden, grymt.

Vega: Ja, underbart. Det vore grymt att börja klä sig i enlighet med gamla spådommar om framtidsklädsel.

Fredrik: Jag tycker att det ser ganska mustigt ut, särskilt mannens huvudbonad. Men visst, det känns märkligt att tänka sig ett sådant mode. Vad gäller tillbakablickandet håller jag givetvis med.

Olle Jonsson sa...

"...and candies for cuties."

Karln pillar sen ner ett tjockt pekfinger i sin fyrkantiga ficka på bältesränseln, som mest av allt liknar ett ammunitionsbälte från ett dataspel.

Kanske förutspåddes det att lajv blev mainstream? Karln ser nyss hemkommen ut, från något spännande evenemang. Vidare: Den vida "nätbrynjan", nämndes den av speakern, eller var den ett rent ornament?

Ammelie sa...

Jag tyckte de prickade in rätt mycket faktiskt. Tänker särskilt på den jumpsuit-liknande skapelsen som vi har sett rätt mycket av det senaste, och klackarna som bars till (äger själv ett liknande par, fast mintgröna). Midjebälten finns det också en del av, men jag saknar själva funktionen. Vore smidigt att ha när det börjar gå mot vinter här i norr!
Nu ska jag vidare och presentera mig vid lämpligt inlägg; jag lär besöka den här bloggen igen. ;D

Anonym sa...

Nu när man ser det här hade och har vi ett väldigt tråkigt mode just nu.. Det skulle vara bättre och mer intressant om folk gick omkring så. Men de skulle nog ändå fått lite stora ögon över hur mycket piercingar folk har idag. Det kan väl inte varit så vanligt på den tiden..