onsdag 28 januari 2009

Hattarna jag jobbar med.

Jag tog mig till Hatteljén i dag efter skolan för att fotografera mina hattprovjekt.


Den grå hatten har jag klippt till och har börjat forma ett bahyttliknande brätte framtill på med hjälp av en bit rörisolering. Jag tyckte att det kändes lite som om brättet inte flöt ihop med resten av hatten, så jag började jobba på det för att få hatt och brätte att flyta samman så som jag tänkt.

Jag jobbade på fri hand med att få brättet att övergå i hattkanten så sömlöst som möjligt. Jag känner mig ganska nöjd, men får nog joba lite mer på det nästa tisdag.
Jag jobbar på en helt ny hatt också. Den ser lite ut som en hjälm och jag tror att hattstocken är från 10-talet eller så, modellen är hur som helst gammal. Jag har valt en fantastisk marinblå filtcornett som glänser jättefint.
Nu undrar jag en sak. Jag har fått för mig att det vore snyggt med ett par fågelvingar som placeras symetrisk mitt fram på hatten. Men är det för makabert? Skulle ni kunna tänka er att bära en hatt med småfågelvingar på?

7 kommentarer:

fröken lila sa...

smá fágelvingar? du menar som asterix har pá din hjälm? kanske inte.. men det beror ju lite pá hur stora de ska vara och hur de ska se ut och hur de ska sitta och sádär. men makaber är det ju inte. tycker jag.

Kristoffer Lindh sa...

Tja, inte på sidorna utan mitt fram, så att det lite ser ut som om en liten fågel har satt sig mitt fram på hatten.

En annan kund sa...

OT:

Tog mig friheten att berätta för Herbert på Frisören Storkyrkobrinken att du omnämnt hans salong (vilket jag såg förra året). Har själv klippt mig där och tycker stället är fantastiskt.

Rolig artikel i AB: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article441036.ab

Lycka till!

Lillgull sa...

Tycker inte vingar är makabert, speciellt inte som om de sätts samman av lösa fjädrar på en filtbas nuförtiden och inte är som på det tidiga 1900-talets hattar ( uppstoppade verkliga små fåglar)

Har du funderat hur det skulle de ut med två stiliserade vingar av ljusgrå/ offwhite filt? Lite som en form av en fredskalla (Spathiphyllum) eller ett alvöra (fast på en annan ledd)?

Om man sätter två sådana fredskalleformar mot >< varandra så blir det en liten rosettform av det hela dessutom! Fint mitt fram ;)

Kristoffer Lindh sa...

En annan kund: Ja, det är verkligen fantastiskt.

Lillgull: Nu hade jag tänk mig riktiga, uppstoppade, vingar, men inte hela fågeln. Jag tänker mig dem ganska utslagna åt sidorna. Men kanske stiliserade vinger är ett alternativ. Jag tänker mig som utslagna vingar, så kanske lite som liggande alvöron. Jag kan inte riktigt göra mig en inre bild av hur du tänker med fredskallorna.

Lillgull sa...

Hihihi.. Ne de va kanske lite knasigt med kallorna. Jag tycker som sagt inte att det är makabert med päls eller fågelvingar.. Jag tillhör på något sätt en religion som dyrkar och njuter av allt som är vackert och skönt. Bättre att någon får njuta av ett par små fågelvingar på sin hatt än att de ruttnar i mull...? Eller är det lite som att ha ett mikroskopiskt naturhistoriska riksmuseet på pannan...?
Var försiktig med vingarna bara jag har en känsla av att de kan vara rätt sköra ifall de är gamla (var får man tag på nyproducerade uppstoppade fågelvingar??)! :)

Vissa av mina fjäderdekorationer för hattar är kreationer med fjädrar på filtbas, men eftersom de börjar få några decenium på nacken så är det så att börjar en fjäder falla så kan man mycket väl ha hela handen full snart....

Kan försöka hinna lägga in ett inlägg ikväll med fjädrar på hattar som tema.

Jag är på det stora hela FÖR vingar, speciellt ifall de redan är i din ägo!

Knit-Marie sa...

Jag tycker det är jättespännande att följa din hattillverkning!