tisdag 10 februari 2009

Cylinderhatt i görningen!

Nu har cylinderhattstocken som Kerstin beställt äntligen kommit! Jag var om ett barn på julafton och det kändes lite ärofyllt att vara den första att använda stocken. Stocken är klockad, den har alltså en midja på mitten, det ger en mycket snyggare kulle tycker jag än om stocken varit rak. Brättesstocken ser lite ut som en miniversion av brättesstocken jag gjort min homburgshattar på. Den har ett lite skarpare invik och är lite större framtill än bak.De passar bra in i varandra, så här ser kulle och brätte ut tillsammans. Det ger en lite känsla av hur slutresultatet kommer att bli.
Jag valde en grafitgrå kaplin att jobba med, den är verkligen ursnygg och väldigt trevlig att jobba med.Det gick lättare än jag trott att forma kullen. att det är så rundad kan upptill beror på att jag har några dtrumpor på stocken. Jag ska fixa till det sedan så att man får en så där skarp och snygg kant.Nu är brättet klippt från kullen:
Brättet gick smidigt att forma när jag väl töjt ihop det. Det är verkligen smärtsamt att knåda ihop ångad kokhet filt ska jag säga
Förutom cylinderhatt har jag jobbat på en hatt som ska bytas mot lite frivoliteter, den är ungefär av samma modell som Annelis kojaksfärgade hatt. Huvudet den sitter på är väldigt litet, därför ser hatten lite märklig ut på bilden.
Med hattstocken kom även några cornetter jag beställt. Trevligt trevligt. Nu har jag att jobba med ett tag framöver, den petroliumfärgade längst ner känns som en favorit.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ack en cylinderhatt! Hur länge har jag inte drömt om att ha en sådan i min ägo!

Lillgull sa...

Vad mycket av kaplinens brätte som klipps av! Vad händer med spillet?

Kristoffer Lindh sa...

Jessica: Du får försöka skaffa en någon gång. De är verkligen coola.

Lillgull: Avklippet användes till att forma brättet. Det blir inte mycket spill på den hatten. Men spill kan man annars göra en massa fina saker med, spiraler och band och annat.

Deliana sa...

Så spännande! Första bilden jag ser på min blivande älskling minsann! Cylinderhattar har jag alltid haft en svaghet för, det ska bli spännande att se hur slutresultatet blir, både vad gällern min hatt och cylinderhatten. :)

Lillgull sa...

Jag såg såklart att du formade brättet.. Det var inte det spillet jag menade.. Det var det som blev efer att brättet formats. :) Jag antar att man kan ha det till rosetter och blommor och sånt också?

Kristoffer Lindh sa...

Deliana: Ja, jag tänkte fräckt att du får göra resten på den, det finns en del intressanta beslut att fatta angående utformningen av hatten, hur brättet ska vara och så.

Lillgull: Jag håller på att göra en dekoration till min grå hatt av en spillbit från min mörkblå. Spill är underbart. Min svarta coif med röda fjädrar till exempel är gjord på spill. Det får bli ett inlägg om spill helt enkelt.

Deliana sa...

Jag tycker att det låter fantastiskt roligt, så var hur fräck du vill! :)