fredag 20 februari 2009

Vad man kan göra med spill

Lillgull undrade vad jag skulle göra med allt spill från cylinderhatten. Jo, det håller på att förvandlas till rosor som ska pryda en vinröd hatt jag jobbar med på Hatteljén.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sv Jag förstår absolut vad du menar samtidigt som jag tror det hade varit synd att tro att den enskildas ideologi inte färgar partiets politik. Nu menar jag att de politiker med bra värderingar förhoppningsvis gör en skillnad på partiets politik, men självfallet är det isåfall på lång sikt.
För den folkpartist jag känner var en av de sju stycken som officiellt kritiserade både FRA och sitt eget parti. Och det färgade ju senare processen med FRA.

Veronika D sa...

Du underbare unge farbror! Jag hittade dig när jag Googlade "Hur gör man hattar?" och jag blev så glad. Jag vill göra hattar, men jag är helt nybörjare och jag vet inte vad jag ska börja, kan du guida mig lite? Vad är ett bra "startkit"?
Är intresserad av att göra filthattar, coifer av olika slag, och även diadem/hårprydnader som funkar som huvudprydnader till fest o dyl.
Var handlar du allt material?

Tackar på förhand för din tid, och önskar att jag får se av dina vackra hattar!
Veronica

Kristoffer Lindh sa...

Vad kul att du vill börja med hattar!

Tyvärr är det inte jättebilligt precis med verktyg så om du bor i stockholm eller omnejd är mitt hetaste tips att som jag gå en kurs hos Kerstin Carlefalk i Midsommarkransen, hon har en hemsida på www.hatteljen.se

Jag har bara köpt hattstockar via e bay och köpt en så kallad perukstock hos Sminkmagasinet i stockholm. Det är en ganska bra grundstock om man vill göra hattar som sitter tätt intill huvudet och som inte har allt för mycket brätte. Jag har köpt filt framförallt via en tysk hemsida som heter www.kopka.de , den är ganska dyr, men de har bra kvalitet. Jag vet att det finns ett billigare ställe i Holland, men har inte koll på det nu...