torsdag 14 februari 2008
Seitan!
Det ser kanske jätteläbbigt ut det här, men det är bara vetemjöl och vatten. Jag har gjord en deg på dem som jag sedan tvättat ren från stärkelse, så det bara är gluten kvar. Gitto skrev receptet på seitan på taffel.se, jag kände mig tvungen att pröva. Det blev jättegott. jälv tycker jag att det är mer likt pannkakor, knödel och pasta i smaken än kött. Jag är övertygad om att denna asiatiska uppfinning lämpar sig precis lika bra för italiensk mat som asiatisk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Kanske man skulle våga sig på det här ngn gång... jag har bara läst om det och begrundat. :)
Det är faktiskt lätt att göra. Det tar sin lilla tid, men det finns ingenting att vara rädd för.
Det ser inte alltför gott ut, varför ska man inte krydda "geggan"?Måste nog testa ändå nån dag när jag har lite och göra.
Det ser inte så farligt ut när det är uppskivat. Ja, jag tänkte också att man borde kunna krydda det, men jag tänkte köra naturellt först.
Skicka en kommentar