måndag 4 februari 2008
Veckans smakduo: Kardemumma och Yoghurt
Kardemumma och Yoghurt är veckans smakduo. Arla insåg en gång i tiden att kombinationen var en hit, tyvärr förstod inte konsumenterna detta och Kardemummayoghurten blev allt för kortlivad. Men tack var Arla upptäckte jag denna underbara kombination. Till het Indisk mat blandar jag gärna ner lite nymortlad kardemumma i yoghurt, det räcker för att få en superb svalkande sås. Eller varför inte till frukost eller fruktsalladen? Varning dock: Har man i malen kardemumma klumpar den sig lätt och får en pulvrig konsistens.
Så: Hurra för Kardemumma och yoghurt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Har bara blandat yoghurt och kardemumma till efterrätter,blev katastrof en gång då jag tänkte att mandelsmak i röran vore gott och droppade i lite bittermandelolja,vidrigt!!!
Får testa nästa gång jag gör curry.
Mitt hemskaste är att jag, pga min mage full av hat, inte längre kan dricka kaffe. På Farmen (detta ställe av gourmemat, jag vet) brukade dom servera "KaffeMartin". Kaffe med Kardemumma, kanel och ibland kakao. Kardemumma äger (jo jag jobbar med ungdomar ibland och får en del av mitt vokabulär därifrån). Särskilt i sockerskorpor. Min mormor hade alltid sådana hemma.
Jag läser din blogg ganska frekvent. Men jag tycker det är svårt att kommentera för den här maten och modet är lite över min nivå liksom, så det fånger inte riktigt mitt intresse så där starkt. Däremot tycker jag det är roligt med gnällbreven.
Karin: Ge inte upp kardemumman i Yoghurten
Carro: Räkna med att det blir mer kardemumma i framtida smakduos. Vi har ofta kardemumma i kaffet.
Malin: Jag hoppas på fler gnällbrev i framtiden.
En annan kanonkombo är yoghurt med honung och ingefära, helst färskriven. Låter kanske inget vidare men slår piruetter och saltomortaler (hur stavas det!?) i gommen. Att ätas som den är eller med fruktsallad. Mmmmm!
Jag tycker att det låter klockrent. Det ska provas
Skicka en kommentar