söndag 27 april 2008

Missa inte kvällens, nej veckans höjdpunkt!


Sverige! om mode och stil

En hetsig debatt om 70 000 kronors-väskor och modebloggar har rasat under våren. Är mode bara ytlig konsumtion, kultur eller rentav konst? Susanne Ljung, stridbar modejournalist och programledare gästar Sverige! på söndag. Del 12 av 20.

Reportage om kläddesignern Åsa Bjärenäs som får inspiration av kontrasterna mellan det gulliga och hemskheter som tortyrredskap och ond bråd död.

Sverige! har också träffat "Unga farbrorn", Kristoffer Lindh som väljer att gå mot strömmen och klär sig helt à la tidigt 1900-tal.

15-åriga pianisten Maria Verbatié från Uppsala tävlar mot Europas bästa solister i Eurovision Young Musicians 2008 i Wien i maj. Nu får ni höra henne spela i Sverige!

Programledare: Pernilla Månsson Colt.

SVT2 söndag 27 april 2008 kl 18.15: Sverige!

9 kommentarer:

Lyxunge sa...

Får inte missas!

Anonym sa...

fan!! Vi spelar då!

Lyxunge sa...

SWEET!

Dj Baccha sa...

nice, såg programmet precis..
har inte varit här innan,
men jag gillar verkligen att du har valt en sådan stil. Har haft tankar om det själv, folk var så mkt mer välklädda förr, med rockar och kragar. spceillt vilda västen kläder, trots det var så varmt gick alla runt med skjorta, och tredelad kostym...
hälsningar Henrik

Anonym sa...

ramlade hit genom att just titta på sverige på tv. är själv intresserad av tidigare epoker, men lutar mest åt regency/empiren. kul med någon som verkligen tar sin stil så långt som du. all cred till dig!

Kristoffer Lindh sa...

DJ Baccha: Kör på säger jag. Man kan plocka som man tycker från olika stilar och inte svälja allt med hull och hår. Själv måste jag erkänna att jag inte kör tredelatnär det är gassande sol ute, hoppas du inte blir allt för besviken på mig.

Anonym: Empiren är snygg den också. Jag hoppas att vi får se mer tighta knickers, krås och polisonger i framtiden. Det verkar vara lite klurigare att hitta empirkläder på nätet, även om jag sett en del. Ska kanske hålla utkik åt er empirnördar också.

Klara sa...

sorry, det är jag som är anonym. glömde logga in. jag är tjej så det är inte jättesvårt att få tag i saker för mig med tanke på det enorma intresset för jane austen de sista åren :) är man beredd att betala mycket pengar kan man köpa dyra tidsenliga klänningar och är man som jag lite fattigare får man nöja sig med ebay och att sy själv. det svåraste är nästan att hitta tidsenliga tyger, det finns knappt längre att få tag i utan att ruinera sig. å andra sidan är det inte så många som bryr sig om om blommorna på min empirklänning är viktorianska eller ej i stilen i och med att hela modet i sig är så utstuderat speciellt.

för männen är det nog lite svårare dock kan jag tro :)

Kristoffer Lindh sa...

Tyg kan vara jäkligt dyrt och stört omöjligt att hitta. Jag tror inte att de kvaliteterna som gjordes förr finns att få tag på i dag. Skjortan jag har på blogghuvudet till exempel. Den är väldigt gammal, från 1923 tror jag det var. kvalitén är helt fantastisk. Sådant tyg vill jag ha, men det är ju omöjligt. Jag gjorde en snabb repa in på din blogg, jag gillar den. Ska kolla mer ordentligt när jag inte är dödstrött.

Klara sa...

Ja men precis. Tyg förr i tiden höll ju bättre. Dagens tyger - för att inte tala om dagens kläder - går ju sönder på nolltid. Till och med om jag jämför med saker jag köpt på nittiotalet med saker jag köpt idag så har det från nittiotalet hållit väldigt mycket bättre. Bara på tio år är skillanden markant. Nu ska jag ta å läsa runt här lite mera också :)