fredag 30 maj 2008

Trend vs. smak

Ibland känns det lite som att västvärlden är som en stor flock får där modeskapare och inredningsgurus är vallhundar. För är det inte märkligt det här med trender ändå? Att samma ska gälla alla. Att alla ska gilla avskalade färger i hemmet samtidigt och att alla ska sluta tycka att utsvängda jeans blir fult precis samtidigt. Jag menar, vi är ju flera miljoner människor, hur kan det finnas ett sådant koncensus om vad som är rätt och fel och hur kan folk svälja det? Nu är ju dessa frågor retoriska eftersom jag är övertygad om att psykologer och etnologer kan ge bra svar på vilka mekanismer som gör att det blir så.

Men jag undrar om det alltid kommer vara så här? Att alla tjejer plötsligt har på sig veckiga stövlar i tunnt skinn och att killar samtidigt slutar ha Fredrik Ljungbergfrilla? Kommer vi alltid låta någon annan bestämma vad som är snyggt eller ska vi någon gång låta vår smak bestämma och inte trender?

7 kommentarer:

Tom Andersson sa...

Goddag!

Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag inte kommenterar specifikt den text du har lagt upp nu utan mer din blogg generelt, men jag blev såpass glad av att se den att jag var tvungen att tala om för dig vilket bra jobb du gör.

Jag har själv ett stort intresse för liknande kläder, det som jag anser skiljer dig från andra är att du bär kläderna/atiraljerna som man gjorde när det begav sig (till skildnad från andra som bär det med en modärn toucht, med hängslena hängandes vid bena och uppknäppt väst vilket jag betackar mig för.)

Så, jag vill bara tacka dig för att du skriver en sådan upplysande blogg, samt att du bär en snygg mustasch och att du faktiskt använder vax!

Ber än en gång om ursäkt för denna oriktade kommentar (som är något för lång för att endast vara en kommentar.)

/Tom Andersson

lisa sa...

Hej! Jag har mejlat dig ett par gånger men inte fått svar. Kolla i skräplådan!

Kristoffer Lindh sa...

Tom: Jag tycker att det är helt OK att din kommentar inte handlar om just detta inlägg. Det finns ju ingenstans på min blogg man kan komma med allmäna kommentarer. Jag tycker att det är jätteroligt att du gillar min blogg så mycket liksom min stil. Det kommer vara lite skralt den närmsta tiden med inlägg, för att inte säga tomt, men sen hoppas jag att det kommer några spännande grejjer för er att läsa.

Anonym sa...

Pöbeln kommer alltid att vara pöbel och göra det lätt för sig genom att inte själv bestämma.

Atlas sa...

BÖG!

Atlas sa...

http://www.partypatrullen.info.se/

Kristoffer Lindh sa...

Anonym: Jag kan ocksa tanka sa, men hoppas att du har fel.\

Atlas: Vilken tragisk hemsida. Vad glad jag ar att jag inte ar som du.