onsdag 7 maj 2008

Walton & Taylor


Bland annat denna oerhört snygga kavaj finns att införskaffa på Walton & Taylor. Tillsammans med tillhörande väst och byxor kostar det 2200 spänn plus frakt och tull. Jag är väldigt sugen, men det är kanske en del att lägga ut för ett plagg man inte prövat. Kvaliteten verkar det i alla fall inte vara något fel på.

14 kommentarer:

Anonym sa...

4 knäppt är ju faktiskt smått olagligt

Kristoffer Lindh sa...

Olagligt som i att det är så snyggt att alla med färre knappar i sina kostymer kommer bli gröna av avund?

Jag har aldrig förstått vilka mekanismer som ligger bakom borttagandet av knappar på kostymer under årens lopp.

Anonym sa...

Personligen så tycker jag att det ser jävligt präktigt ut med mer än 3 knappar.
Föredrar 2 knappar med väst till, eller dubbelknäppt

Om man utgår från att grunden till den moderna kostymen lades av Beau Brummell i slutet av 1700-talet så stämmer det ju inte alls att det blivit färre och färre knappar genom åren. Kan inte påstå att fyrknäppt var standard under den Viktorianska eran. Det är väl även lite av en parantes i den Edwardianska garderoben.
Nu talar jag förstås om Storbritannien
Jänkarna var väl kanske mer för det där stuket, men de är ju inte kända för sin goda smak

Kristoffer Lindh sa...

Nu gillar ju jag fyrknäppt för att jag tycker att det är snyggt och inte för att det är autentiskt. Sen skiter jag i om du ser det som ett uttryck för god eller dålig smak, det är min smak. Och hela poängen med min blogg är ju att jag vill värna om den egna smaken, inte den "goda" smaken. Jag tycker att du är ganska dissig mot min smak i din kommentar med namedroppande och förnumstighet, det får stå för dig. Den här bloggen handlar inte om att diskutera vad som är rätt och fel utan om att man ska få gå sin egen väg. Jag hoppas du trivs bra med dina två knappar och din väst, själv tycker jag att bara västen är präktig nog, men det stör inte mig så mycket, jag har en ganska präktig stil, det har jag accepterat.

Martina sa...

Och vi andra läsare älskar din präktiga stil.

//En hittills anonym men numera outad Ung Farbror-läsare

Knit-Marie sa...

Snyggt, men inte pråligt
det kan aldrig vara dåligt!

Kristoffer Lindh sa...

Martina och Knit-Marie: Tack för peppen. Välkommen till bloggen Martina.

Anonym sa...

Vad är det här för jävla snällis-blogg? Alla skriver så trevliga saker till varandra, det är ju rent ut sagt vidrigt.
Och så fort någon har en kommentar som inte innefattar hur mycket personen älskar dig och att du är så himla orginell och bra så blir du vresig i ditt svar. Fy fan vad äcklig du är Kristoffer.

Kristoffer Lindh sa...

Johan: Sånna där argument är ju bara trams. Den anonyma kommentatorn var väldigt arrogant och otrevlig, och det var det jag bemötte, inte hans smak. Att folk ska hävda sin sätt att vara otrevliga mot folk under någon slags täckmantel att "jag säger ju bara som jag tycker, ta inte åt dig så mycket" köper jag inte. Sådan anonyma komentarer, som det dräller av på nätet, skulle inte existera om det inte vöre för att dessa skribenter ville göra mottagarna ledsna. Om du läser igenom mitt svar kommer du att finna att jag inte ergumenterar mot att han (jag antar att det är en han) har en annan smak än min, utan att han använder väldigt risig von-obenretorik. Jag tycker du ska läsa anonyms kommentar en gång till, ordentligt, så kommer du nog att se att den var ganska otrevligt skriven, och det vore märkligt om du ger mina kommentatorer rätt att vara otrevliga medan du kallar mig jävligt äcklig när jag själv är vresig. Jag tycker att han var ett arsle, och det sa jag. Jag tänker inte mjäka till mig för att vara till lags och ha högt i tak. Det är väl en snäll-blogg om något? Om anonym hade velat hade han kunnat svara, jag har inte censurerat någonting, inte en enda kommentar är bortplockad, jag bemöter inlägg med mina argument, om man inte håller med är det bara att svara.

Anonym sa...

Helt rätt Kristoffer!
Sådana här anonyma trakasserier förekommer ju alltid i den här sortens sammanhang så länge folk som du vågar sticka ut och vara annorlunda.Jag har sedan ett par år tillbaka utarbetat en egen klädstil (turkiskt kavallerisoldat från 1850-talet) och med jämna mellanrum kommer det fram någon feg människa och hackar på mig för att jag är annorlunda. De är bara fega och vågar inte stå för sig själva! Stå på dig!

M V H Joseph

Kristoffer Lindh sa...

Tack Joseph. Jag har inget emot att folk tycker att jag klär mig fult. Jag räknar kallt med det, men jag är inte otrevlig mot folk braa för att jag inte gillar deras klädstil.

Anonym sa...

Förlåt mig Kristoffer.
När jag läser inlägget som den anonyma herrn skrivit igen ser jag att det var väldigt dumt skrivet och jag förstår om du blev ledsen av det.
Jag uppfattade bara snäsigheten i din kommentar utan att så noga läsa igenom föregående. Heja dig Kristoffer, du är jättebra.

Kristoffer Lindh sa...

Det är OK.

Anonym sa...

Den här kanske är något för dig annars Kristoffer?

http://cgi.ebay.com/Jean-Paul-Gaultier-Vintage-1980S-Mens-Blazer-sz-40R_W0QQitemZ150172806163QQihZ005QQcategoryZ3002QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262

/Johan