måndag 7 juli 2008

Fickur

Sedan mitt egna fickur slutade funka för ett hyfsat tag sedan har jag tänkt skaffa ett nytt, men jag kommer mig inte för, jag beställer från butiker som säljer dem, de är inte så särklit dyra, men ändå. Det är något som gör att jag inte kan bestämma mig för vad jag vill ha för sort.

6 kommentarer:

Maria ♥ sa...

Jag röstar på uret i mitten. Sedan är jag väldigt mycket för prål också.

Kristoffer Lindh sa...

Jag är ju sisådär inför prål. Jag har ju inte en jätte-extravagant stil liksom. Inte att jag inte tycker det är snyggt, det funkar bara inte så mycket på mig. Men kanske att jag skaffar två ur... eller fler...

Anonym sa...

Längst ner anser jag. Desto pråligare det ser ut, desto längre tillbaka ser det ut att härstamma ifrån tycker jag...

Själv kör jag med ett fickur från Claes Ohlson :)

/Tom

Anonym sa...

akta dig för kinesuren, de sägs hålla förfärligt dåligt har jag hört. Jag har ett arméur från 50 talet som funkar perfekt (folk har i alla fall påstått att det är ett sådan ur)

http://i9.photobucket.com/albums/a68/Cattislearningtofly/2007-12-09001-1.jpg

så jag säger "gamla grejer är gjorda för att hålla, nya för att gå sönder efter ett tag" I dagens konsumtionssamhälle så vill vi ju ändå inte ha våra grejer i mer än ett år och då är det inte värt att lägga lika mycket pengar på innehållet i klockorna.

Anonym sa...

Jag köpte mig ett mycket fint och exklusivt fickur i Paris.
Om du är i krokarna titta in på G'lard DeTulore.
Där har dom bland annat en exakt replika av det fickur som Edward VII fick i dopgåva. Det tror jag hade passat dig utmärkt.

//Lars U

Anonym sa...

Det är i allmänhet inga problem att hitta ett sekelskiftesfickur med silverboett för under tusenlappen på exempelvis Blocket eller Tradera. För ytterligare en slant kan en urmakare (en riktig alltså, en sådan som kan mer än att byta armband och batterier) rengöra klockan och få den att gå igen. Om bara fjädern är hel (klockan tickar) brukar det kosta några hundra, annars blir det dyrare.
Köp antikt. Snyggare, hållbarare och ofta billigare än nytillverkat.