onsdag 27 februari 2008

Fänkålspollen


Nu har jag hittat en fänkålspollenproducent som verkar skicka varor till europa. Hurra!
Fennel pollen ranch specialiserar sig på vad som kallas "The spice of angels" och får kockar att gå i spagat av matglädje. Mecket är förstås att det är ganska dyr frakt på burkarna. Därför tänkte jag kolla med er om ni är intresserade av sambeställning. Det lättaste är förstås om ni bor i Stockholmstrakten, men annars går det ju alltid att skicka vidare. Burkarna kostar 7 dollar (43 kronor) styck och innehåller 1/2 oz (14g). Till detta tillkommer frakt. Betalningsmetoden skulle då bli: Jag ger dem pengar så betalar ni mig när ni får burken. Om det mot förmodan skulle vara en efterfrågan som överstiger mitt kapital så får vi komma på en annan lösning.

6 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Nu måste jag ha läst din blog slarvigt igen, för jag minns inte att du berättat om denna osannolika krydda förut. Vad i herrans namn har man den till? Att kockar blir glada av konstiga saker har jag förstått men hur använder vi vanliga dödliga den? På gröten? På falukorven?

Kristoffer Lindh sa...

Jag minns inte om jag skrivit om det eller inte. Jag har nämnt det i mina komentarer på taffel.se däremot. Det ska vara en jättebra krydda till kött och fisk. Den ska ha en väldigt blommig smak och vara en väldigt bra smakförstärkare. Så här skriver de på Pollen ranch: neither like fennel seed nor anise, and a bit like curry - fennel pollen will add another flavor dimension. Jag är pepp

Knit-Marie sa...

OK...har du kollat om du måste tulla också...kan bli dyrt. Har du lite säkrare siffror, så är jag lite sugen. Vill ju inte ångra att jag låtit bli att pröva,när jag ligger på min dödsbädd.

Anonym sa...

Låter spännande det där men jag väntar också tills du vet summan på kardemumman!

Kristoffer Lindh sa...

Tull får man nog räkna med, jag vet inte riktigt hur den räknas. Jag vet att posten tar en avgift på 100 kronor oavsett tullavgift. Frakten beräknas efter gjorde beställning, så den är knivig att räkna på. När jag får mina kläder kan jag kolla hur tullen är uträknad på dem. Men jag tror att man för allt i världen inte vill missa fänkålspollen.

Anonym sa...

Tjenare Kristoffer. Jag är intresserad av ett gäng burkar av fänkålspollen! Har du beställt än?
//Micke "Fänkålspollentokig amatörkock"