Hej Kristoffer
Tack för mail Det är rätt att vi inte har koccidiostatika i vårt foder -detta är inte tillåtet i ekologisk produktion.För övrigt tror jag inte heller det är tillåtet för sigillmärkt kyckling.desutom lär det finnas en datum inom EU när det blir förbjudet för all kycklinguppfödning.Istället för att ge detta kan man 1 -vaccinera kycklingarna och 2-man kan flytta kycklingarna efter ca 3 veckor till en helt ren miljö och på detta sätt hålla bakterierna under kontroll.Dessutom finns det många andra skillnader tex utevistelse ,ekologiskt foder utan syntetiska aminosyror ,längre uppfödningstid och betydligt större plats inomhus Vid konventionell uppfödning har man ca 10000-55000 djur i varje stall och vi har ca 1300 Har Du fler frågor får Du gärna höra avdig
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
COOP:s medlemstidning hade en ledarkrönika om bristen på ekologisk kyckling i typ förra numret. Så förhoppningsvis är det något de har planer på att ta in i sortimentet... :)
Julia - Just Coop är faktiskt den kedja som i störst utsträckning redan saluför Bosarpkycklingen (i vissa butiker vill säga). Men man kan ju förstå att de gärna skulle vilja ha ett större utbud att ta in från.
//P
Ja, bristen på ekokyckling är ju i det närmaste total. Det är verkligen deppigt.
Skicka en kommentar