måndag 5 maj 2008

Veckans smakduo: Choklad och Imperial Stout



Jag minns när jag i glada vänners lag befann mig på Puben Oliver Twist. Mina vänner ojjade sig när jag beställde in en imperial stout och tyckte att porter och annan mörk öl var odrickbar. Jag hade dock ett ess i rockärmen, jag hade nämligen beställt in chokladtryffel till. Och tvingade nu mina högst motvilliga vänner att smaka kombinationen. När jag bara en kort stund senare kunde betrakta samlingens nyfrälsta blickar kunde jag inte annat än att känna det som en liten seger för denna oslagbara duo.

Att porter har försvunnit som dessertdryck i våra tider är lika upprörande som förvånande. Mörk överjäst öl, helst stark med liten beska, gör sig så förträffligt väl med sötsaker att man glömmer tid och rum.

Så: Hurra för choklad och Imperial Stout!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu blir det problem för en som inte får i sig öl!

Anonym sa...

HURRA!!

Kristoffer Lindh sa...

KarinW: I dare you! Imperial stout har lika mycket med öl att göra som gorgonzola har med hushållsost.

Carro: Jag kan inte annat än hålla med.

Anonym sa...

Ha ha,då lovar jag att testa någon gång!