tisdag 11 november 2008

Tisdagshatt nummer två.

Efter fikat började jag på en ny hatt, en som känns väldigt annorlunda från vad jag tidigare gjort och jag vet inte ens vad modellen kallas. Här har ni själva hattstocken (jag blev alldeles kär i den där spetsen som går ner på ena sidan):

Jag valde att göra hatten i svart velour, det kändes passande för den här lite tjusiga modellen. En del hattmodeller ska vikas in vid kanten. Det här var den första hatten av den typen jag gjort och jag fick lära mig att det är ett smärre helvete att få eländet någorlunda slätt. Man får kämpa med att töja ihop det ångvarma tyget tills det känns som att all hud skalats av fingrarna. För att få altt att sitta får man sätta i en massa häftstift.
För att få till vecket på hatten nålade jag fast lite isolering på hatten (precis som på mumsmumshatten). Till vänster skymtar ett nougatfärgat brätte som tillhör en homburgshatt min far jobbar med, jag tror att den blir skitsnygg.

6 kommentarer:

Anneli sa...

Det där ser ut som en hatt som skulle göra sig fint med ett flor på :)

Kristoffer Lindh sa...

Ja, det är nog inte omöjligt att den blir med flor

Deliana sa...

Det ska bli oerhört spännande att se vad det blir av det där! hattstocken såg ju härlig ut. :)

Kristoffer Lindh sa...

Ja, den har suktat mig länge den där. Jag kände att det blivit dags att göra lite annorlunda hattmodeller, så jag klippte till. Om en vecka får ni nog se lite bättre hur den ser ut.

Cristina de Prada - milliner sa...

Beautiful block. I look forward to seeing the result.

What do you use to avoid marking the felt? Is that some sort of insulating material?

Congratulations on your wonderful hats. I'm sorry I missed your fine work the first time I visited the blog.

Kristoffer Lindh sa...

I'll end up with marks from the needles, the insulating material is just to keep everything in place. I am also looking forward to seeing the result. You cannot see it on the pictures, but the quality of the felt is amazing.