fredag 4 januari 2008

2007 - en resumé

Så vad hände egentligen i mitt liv 2007?

Vi tar det i hyfsat kronologisk ordning:

Året tog avstamp i konstaterandet att 2006 nog var det sämsta året i mitt liv, men det går vi inte närmare in på, för inte allt för lång tid senare skulle saker bli bättre.

Jag skaffade min första keps och strax därefter mina första hänglsen. Löskragsskjortorna dröjde lite, men jag hittade dem efter ett tag på Old Touch i Vasastan i Stockholm.

Jag valdes in i SVEROK stockholms styrelse, ett förtroende jag förvaltat ganska styvmoderligt måste jag tyvärr säga.

Jag blev medlem i Sprayddate, även om jag egentligen dissat hela grejjen med internetdejting, så kan man väl inte hitta någon?

Tji fick jag, bara några dagar senare fick jag kontakt med en tjej som var jättetrevlig, det dröjde inte länge förrän vi bytt telefonnummer och börjat sms:a varandra flitigt.

Mitt första spelkonvent utanför stockholm spenderades övervakandes min mobil, jag tänkte inte på någonting annat än att få träffa den där underbara tjejen jag sms:ade med.

Den första maj träffade jag den där tjejen, som förresten heter Anneli. Hon var ännu trevligare och snyggare än jag trodde. Jag blev kär direkt. Vi demonstrerade i Vänsterpartiets tåg tillsammans och lämnade kvar nästan all mat på tallriken när vi åt lunch. Jag tror att hon gillade mig också

Vi spenderade nästkommande 18 nätter tillsammans och under den tiden hade vi hunnit bli ihop, hälsa på mina föräldrar och hon bestämt sig för att flytta hem till mig.

Sommaren spenderades väldigt mycket ute i naturen, vi åkte på slottsweekend, var på familjens landställe och plockat älgört och annat ätbart och gott.

På hösten började jag på lärarhögskolan, något jag tänkt länge men skjutit upp i många år. Men nu äntligen tog jag steget.

Jag började också blogga på hösten, nästan ett halvår efter att ha registrerat bloggnamnet.

Vi började bli nyttiga på hösten också, köra lite viktväkteri och motionera mera, vilket fungerade bra trots att en del fester och annat ståhej satte käppar i hjulen.

I oktober var jag på Spiel -07. Världens största sällskapsspelsmässa. Där köpte jag en massa spel och såg min kompis få stryk i Carcassonne-VM.

Sen fyllde Tanten år och våra föräldrar fick äntligen träffas. Kvällen fylldes av tapas och sangria.

Annars spenderades november i stor framför datorn bloggandes.

December inleddes med en jättebra konsert och insikten om att vi får släppa det där med att försöka vara nyttiga i december.

Resten av december centrerades kring julstök. Det bakades pepparkakor, vörtlimpa, mandelmusslor, klenäter, mjuk pepparkaka och nötkaka och vi la in sill och gravade lax. Julen är en jättebra ursäkt för alla matnördar att laga skojjig mat.

Och pang så blev det nyår och i år kom två löften: Att nå min målvikt och att laga mer mat som tar tid.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Där ser du själv - inte var det så farligt att göra en resumé av året som gick. Man liksom ser, att man faktiskt har levt, och det är ok att bli ett år äldre (även i min ålder!)

Anonym sa...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=729824

Det dummaste på ett bra tag. Gott nytt år.

Knit-Marie sa...

Håller med vardagsmat om dummaste artikeln hittills i DN.
Mysigt däremot att få höra sagan om Tanten och Farbrorn!
Nå´n resumé av mitt 2007 blir det inte..den nyfikne får väl titta bakåt i min blogg där hårt selekterade godbitar dväljes.

Nostalgia sa...

jag tar åt mig äran litegrann. för jag TROR att jag kan ha inspirerat anneli till att bli medelm på spraydate. och jag var ju inne och spionerade på din sida för att se om du var nåt o ha ;) och det var du ju!

god fortsättning, önskar dig ett underbart 2008 med mycket kärlek och massor med långkok.
i sommar tar jag med mig karln o hälsar på er! :D

Kristoffer Lindh sa...

Klart du ska ta åt dig!

Gott nytt.

Ung tant sa...

Här kommer jag och lägger mig i!
Åh, vi kan dubbeldejta jättesvennigt på Skansen med kidsen eller nåt. :´D

Lyxunge sa...

Jättefint.