onsdag 30 januari 2008

Ung farbror på Årets Kock

Jag vann en tävling på Taffel.se där jag fick taffla för en dag och rapportera från Årets Kock. Jag skrev ett inlägg på taffel och den coola kocken Håkan Olsson. Mer om allt när jag har mer ork att skriva.

7 kommentarer:

KarinW sa...

Ja du hur var festen? Som den åldring jag är så blev det ju inget party för mig, för sent att ångra sig nu.
Köpte paradiskorn och googlade och då hamnade jag hos dig, har du använt dom och till vad?

Kristoffer Lindh sa...

Men vi hade det fint på dagen också.

Festen var riktigt trevlig. Lisa och Gitto är ju väldigt trevliga och fick mig att känna mig väldigt välkommen.

Paradiskorn använder jag ganska flitigt. De har en skön styrka och en fin blommig smak som passar bra till både kött, grönsaker och frukt. Stek äppelklyftor med råsocker och paradiskorn, ha dem på avocadosalladen eller på köttbiten. Min favorit hittills är dock att steka palsternacka med honung, flingsalt och ganska rikligt med mortlade paradiskorn. Jag har skaffat en kryddkvarn till dem rentav som jag ofta har på bordet till maten. Några tag så livas den tråkigaste sallad upp.

KarinW sa...

Ja jag hade en kanondag också inget snack om den saken, fast himla nervöst var det dagarna innan. Ska testa med palsternackorna först. Köpte rökt paprika med, hade den i en sås till laxen idag(kapris,dill å gräslök åkte också i). Hittade kryddan i ett recept med linsbollar.Har du nåt bra tips då?

Kristoffer Lindh sa...

Tips på rökt paprika? Det har jag aldrig använt, men jag är peppad, det låter väldigt gott. Var har du köpt dina kryddor?

Appropå konstiga kryddor köpte jag kaprisblommor i salt på Sicilien, väldigt gott måste jag säga. en mild och fin kaprissmak, bra om man vill ha det lite elegantare.

KarinW sa...

Jag älskar kapris! Rökta paprikan köpte jag på Kajsa Varg,en fin liten plåtburk från spanien.Kul affär, första gången jag var där och det blir repris nästa gång jag är i "storstan"

Kristoffer Lindh sa...

Ja,, det är en mysig affär. De har en del roliga kryddor där. Jag köpte långpeppar när jag var där senast. Ska pröva det rökta saltet.

KarinW sa...

Tittade på långpeppar,såg ut som lakritsbitar men jag köpte aldrig nåt'. Visst använde någon av kockarna den på tävlingen?