tisdag 15 januari 2008

Sfärifikation

Då och då hamnar jag i någon slags matnördskoma och vill inget annat än att utmana mina smaklökar och gräva ner mig i den molekylära gastronomins salighet. I dag hittade jag detta sfärifikationskit, som bär ingen mindre än Ferra Adriás namn, mannen bakom el Bulli. Här kan ni se videofilmer på vad man kan göra med kittet. Här kan man köpa det. Här nedan en bild:
Här nedan lite olivolja i fast form:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte vad det är... spaghettin med parmesan... eftersom de inte säger vad det är för saker de joxar ihop så förstår jag inte vad slutprodukten är. Jag ser att det är koolt och snyggt... men... jag förstår inget. :/ Jag vill att de ska prata, helst inte spanska då, och berätta så jag förstår vad som är speciellt med valnötskakorna eller meat jus. Så jag förstår vad som händer med maten och vad det kan tänkas smaka och vad det är för ingredienser förutom de där pulvret. :)

Kristoffer Lindh sa...

Ja, man vill ju det. Men det ingår en kokbok när man köper kittet. Kanske är recepten med där. Videofilmerna kanske bara ska vara med som ett slags stöd. Eller helt enkelt för att visa hur coolt det är.

Anonym sa...

Haha, ja! För det går inte att komma ifrån att det är sjukt koolt. :) Man kan imponera rätt grymt med sväriska ägg till frukosten.

Kristoffer Lindh sa...

Men, googlar man på spherification och recipe hittar man några skojjiga recept. Jag hoppas jag får råd med ett grundkit snart så att man kan börja imponera i köket. Jag är verkligen pepp på att ta med mig märkliga lunchlådor till skolan.